A különböző Facebook csoportok egyre szélesebb körül lehetőséget adnak a felhasználók számára, hogy a társkeresés Facebookon is zavartalanul működjön.

A Facebook csoportokon kívül a Facebook eleve ismerősöket ajánl számodra. Ezeket az ajánlásokat tartózkodási helytől, közös érdeklődési vagy múltbeli események alapján válogatja össze. Az ajánlott ismerősökön keresztül a társkeresés sokkal gördülékenyebb lehet.

Társkeresés Facebookon – tökéletes összkép

A Facebook legtöbb felhasználója szinte mindent feltölt magáról a profiljába. Bár az ismeretlenek számár nem mindig jelenik meg az összes kép, érdeklődési kör és egyéb személyes adat, de sok minden kideríthető már néhány kattintásból is az adott személyről.

Láthatjuk, hogy milyen események érdeklik, melyek azok a hírek, amelyek foglalkoztatják, mi a különböző megosztott dolgokról a véleménye. Gyakorlatilag még egyetlen üzenetváltás nélkül is sokkal több dolgot tudhatunk meg a másikról, minthogyha más formában ismerkednénk.

Társkeresés Facebookon

Hatalmas előnye még, hogy nem csak egy bizonyos személyről kaphatsz információkat, hanem megnézheted, hogy kik a barátai, milyen társaságban mozog, ők mennyire szimpatikusak számodra. Egyszóval a Facebook egy átlagos felhasználónak is csupán 20-30 perc ráfordítással temérdek információval szolgál.

Az üzenet váltás borzasztóan felhasználóbarát, nem csak egyszerű szöveg írásra van lehetőség, de web kamerás beszélgetést, fájl küldést és egyéb más lehetőségeket is felkínál.

Társkeresés Facebookon – a csoportok

A csoportok legnagyobb előnye, hogy összegyűjti azokat az embereket, akik valóban szívesen fogadják az ismeretlen emberek érdeklődését. A csoportok elnevezése segít valamilyen szinten érdeklődés, kor vagy bármi más szempont alapján összegyűjteni az embereket. Így aki belép, már bizonyos szempontból tudhatja, hogy milyen emberek fogják körbevenni.

Talán társkeresés szempontjából az egyetlen hátránya az, ami az előnye is, hogy túlságosan nyitott. Amit feltöltesz rá, természetesen tudod szerkeszteni, hogy ki láthatja és ki nem, de egy átlagos felhasználó nem tölt el órákat azzal, hogy szegmentálja az üzeneteit és igazából nem is biztos, hogy eszébe jut foglalkozni a dologgal.