Szerencsére (vagy nem) a mai világban jóval elfogadottabbá vált az internetes társkeresés, mint például ezelőtt öt évvel. Manapság rengetegen választják ezt az ismerkedési módszert.

Talán azért, mert megnyugtató számunkra az a tény, hogy pár levélváltás még nem kötelez semmire se. Így nyugodtabb az ismerkedés és van idő eldönteni, hogy a megfelelő személlyel folyik-e a beszélgetés. Szerencsére a személyes találkozásban megszokott kínos magyarázkodás is elmaradhat így.

Hol jobb ismerkedni?

A mai társkeresők számára jóval nyitottabb lett a világ. Ma már nem csak szórakozóhelyen tudunk ismerkedni vagy kávézókban, hanem jóval messzebb is elmehetünk az internet segítségével. Azt, amit nehéz lenne összehozni nélküle, itt valóra válthatjuk. Mennyi esélyünk van találkozni valakivel, aki tőlünk 500 km-re él? Valljuk be, nem sok.

Nehéz ebben állást foglalni, hiszen mindenkinek más a tapasztalata. Van, aki csalódott az internet adta lehetőségekben, ő a személyes ismerkedésre esküszik. De ott van az ellentábor, akik máshogy nem is szeretnek ismerkedni.

Mindkét fajta ismerkedésben meg van az a bizonyos izgalom – az ismeretlen utáni kíváncsiság. A társkereső oldalakban talán az a legjobb, hogy messzebb is tudunk keresgélni. Személyesen kevesebb eséllyel találjuk meg az igazit. De mint mondtam, ez tapasztalat függő. Kinek mi jött be.

Társkeresés az interneten

A társkereső oldalak előnyei, és hátrányai

Ha a társkereső oldalak mellett döntesz, tisztában kell lenni annak előnyeivel és hátrányaival is. Hátrányokban sajnos bővelkedik, de először nézzük az előnyöket:

  • Az egyik ilyen előnye az, hogy unalmas, illetve magányos napjainkon is találhatunk beszélgető társakat. Ha még nem találtunk ideális társat, erre tökéletesen megfelel. Sokan hasonló okból vannak fent ilyen oldalakon. Csak annyi kell nekik, hogy valaki beszélgessen velük. Olyasmi, mint valami lelkisegély szolgálat, saját magunknak.
  • Ha felregisztrálsz egy ilyen oldalra, hirtelen rengeteg emberrel találod szembe magad. A mai világban sokaknak kevés idejük van az ismerkedésre. Nekik találhatták ki ezt a fajta ismerkedést. Ha nincs az embernek ideje elmenni szórakozóhelyekre, koncertekre, ez a leggyorsabb módszer az ismerkedésre.
  • Kényelmes, hiszen nem kell kiöltöznöd. Nem kell kilépned sehova, azért, hogy emberekkel ismerkedj. Akár az ágyban, a kedvenc pizsamádban is keresgélhetsz.
  • A számodra megfelelő ideált keresheted. Hiszen adottak ma már olyan keresési feltételek is, amivel sok mindent szűrhetünk le. Amit pedig nem tudunk leszűrni egy személyes találkozásnál az az, hogy kapcsolatban van-e az illető. Bár utóbbi eset is rizikós, hiszen nem biztos, hogy igaz is.

Megemlítettünk pár előnyt, most nézzük a hátrányokat. Igen, mielőtt beleélnénk, magunkat sajnos sorra kell vennünk a netes tárkeresés hátulütőit.

  • Messziről jött ember, azt mond, amit akar. Hajlamosak vagyunk hinni a szép szónak. Nagyon könnyen képesek kihasználni az emberi hiszékenységet. Pár szépen csengő mondat, és már le is vettek minket a lábunkról. Sok esetben sajnos hamisak a szavak. Érdemes nem egyből beleugrani egy találkozóba, vagy úgymond beleesni a másikba.
  • Sokan vannak fent az interneten, úgy, hogy kapcsolatot keresnek, pedig igazából kapcsolatban élnek. Ezt sajnos nehéz kiszűrni, hiszen hihetetlen nagy színészi képességekkel rendelkező egyének vannak fent a társkeresőkön. Vagy csak mi vagyunk túl hiszékenyek? Lehet. Mindenesetre itt is fontos az, hogy először megismerd a másikat. És ne ugorj bele egyből semmibe! Még akkor se, ha jónak tűnik a dolog!
  • Benne van az internetes társkeresésben, hogy te azt hiszed, a számodra minden szempontból tökéletessel beszélgetsz, közben pedig éppen az ellenkezőjével. Ilyenkor vagy a kamera használata, vagy pedig a személyes találkozó deríthet fényt arra, hogy mi az igazság.
  • Sajnos az interneten hiába cseréltek képet, vagy tudsz meg róla sok-sok információt. Mind ezek ellenére sem azt kapod a személyes találkozón, amit elképzeltél. Az internet hajlamos görbe tükröt mutatni.

A társkereső oldalak veszélyei

Külön fontos kiemelni, hogy nem csak a fentebb felsorolt hátrányokkal rendelkeznek az ilyen oldalak. Sajnos a mai világban számolnunk kell veszélyekkel is! Ezért nagyon fontos, ha találkozunk valakivel, azt mindig nyilvános helyen tegyük meg! Persze nem kell mindenkivel szemben gyanakvóan viselkednünk, de azért nem árt az óvatosság!

Tudatában kell lenni annak, hogy az ilyen oldalakon, rengeteg típusú és identitású ember van fent. Legfőbb szempont ezért a saját biztonságunk!