Társkeresésnél épp úgy, mint az első randinál a bemutatkozás, az első üzenet a legfontosabb, hiszen ezen múlik, hogy lesz-e belőle beszélgetés vagy sem.

A társkeresés üzenet formája függ attól, hogy milyen fajta társkeresőt használsz. Levelező rendszere van? Chat formájú? Facebook csoporton belüli?

Társkereső első üzenet levél formájában

Ha levet írsz, akkor az első, amire figyelned kell, az a megszólítás. A megszólítás legyen olyan, amit bármilyen más típusú levelezésnél is használsz, lényeg, hogy tegező formában történjen. Például „Kedves….!”.

A folytatásban írd meg, hogy a profilja alapján szimpatikus, kedves személyt látsz benne, akivel szívesen megismerkednél. Legyél tapintatos és ne túl nyomuló. Ne kezd el taglalni például, hogy “a széles vállad” vagy a “lapos hasad” milyen szexi.

Pár mondatban mutatkozz be, írd le, hogy mivel foglalkozol, mit szeretsz csinálni szabadidődben. Végezetül írd le, hogy ha számára is szimpatikus vagy, akkor várod a válaszát.

Persze nem muszáj ezt a formát követni, a társkereső üzenet írásban a legjobb, hogy kötetlen. Saját magadat kell adnod benne, így nyugodtan csempészhetsz bele például némi humort is.

első üzenet

Társkereső első üzenet chaten vagy Facebookon keresztül

Mindkét verzió lényegében ugyanaz, az egyetlen különbség, hogy a chat oldalakon azonnali válaszra számíthatsz, míg Facebookon ez nem garantált.

Az ilyen formában történő társkeresés első üzenet egy egyszerű „Szia”-val kezdődhet. Megkérdezheted, hogy hogy van és hogy van-e kedve beszélgetni.

Hanyagold az olyan kérdéseket, amik a beszélgető partnered profiljából egyébként is kiderül. A kérdéseket pedig lehetőleg ne úgy tedd fel, mintha egy robot kérdezné. Ha például nincsen megadva, hogy hány éves, akkor a „Korod?” helyett írd inkább, hogy „Hány éves vagy?”. Előbbi ugyanis azt sugallja, mintha sajnálnád az időt rá, hogy leírd a teljes mondatot.

Próbálj meg ügyelni a helyesírásra, hiszen sokszor félreértéshez vezethet, ha például nem használsz vesszőket vagy mondatvégi írásjeleket.

Szabályok természetesen itt sincsenek, hiszen a legjobb megoldás, ha a saját magad stílusában fogalmazol, nyilvánulsz meg.