A szingliséget vagy te választod, vagy úgy alakult az életed, hogy más tett azzá. Egy biztos, a szingliség lehetőséget nyújt arra, hogy megtaláld önmagad.

Van egy bizonyos csoportja a szingliknek, akik tudatosan akarnak azok maradni. Féltve ezzel is a szabadságukat, saját kis kialakított életüket, amibe nem szívesen engednek be új embereket. Ez is persze egy véglet, a másik pedig a kapcsolatfüggőség, amiről korábban már írtunk.

Manapság egyáltalán nem tekinthető furcsának, ha egy nő 30-40 évesen inkább karriert épít, mint családot alapít „Ennyi idősen nekem már két gyermekem volt!”- hangzik el sokszor az idősebb korosztálytól. Igen ez tény, hogy annak idején már 20 évesen bőven családanyák voltak a nők, de ez manapság igencsak kitolódott.

Ez talán leginkább a felgyorsult világunknak köszönhető. Igazából a rohanó világon kívül akad jó pár külső nyomás, aminek a hatására a szingliség mellett döntünk.

Nem kell csodálkoznunk, hiszen minden irányból csak ezeket halljuk. Akár a médián keresztül vagy akár a környezetünkből. Sokszor vetítik elénk az erős, magabiztos, karrierista, szingli nőt.

Gondoljunk csak az egykori nagy sikerű sorozatra, a Szex és New Yorkra. Ahol például Samantha inkább élvezi az életet, és ezt büszkén is hirdeti. Mindemellett szakmájában sikeres, magabiztos nő, akire titkon legbelül egy kicsit minden nő szeretne hasonlítani.

Magány

Hogy miért is? Azért kár is titkolni, de van pár pozitívuma a szingliségnek is. Félreértés ne essék, nem kampányolok a szingliség mellett, de ha már ebbe az állapotba kerültünk, próbáljuk szemrevételezni a pozitív oldalait is.

  • Az első és talán legkiemelkedőbb az, hogy ilyenkor jut elég idő magunkra. Akár fodrász, akár kozmetikus, akár a barátok, oda mész, ahova akarsz, és akkor, amikor szeretnél. Nem tartozol senkinek sem beszámolóval, sem pedig engedéllyel. Ilyenkor könnyebben találhatunk önmagunkra, megtalálhatjuk azt, amire vágyunk.

A karrierre is jobban koncentrálhatunk, és nagyobb eséllyel képezhetjük is magunkat.

  • Aki szabadabb szellemű, bátran ismerkedhet és új ismeretségeket is köthet. Szórakozóhelyen addig bulizik, amíg jólesik, és azzal ismerkedik meg, akivel akar. Itt természetesen nem a könnyűvérűségre buzdítok senkit.

De a pozitívumok mellett sajnos hátránya is van az egyedüllétnek:

  • Az egyedüllét, és a szabadság sajnos szorosan összefonódik a magánnyal. Igaz, több időt szentelhetsz ebben a helyzetben a családra, és a barátokra. Talán sokáig ez fel sem fog tűnni, de egy idő után szöget üt a fejedben a felismerés: magányos vagy. Tudatosulni fog, hogy sem a barátok, sem a család nem fogja megadni azt az érzelmi szükségletet, amit egy szerető pár adhat.
  • Ha már külön élsz a családodtól, hiányozni fog a férfi a ház körül is. Nőként sajnos sok férfimunkát nem tudsz megoldani. Ez jelentéktelen kis dolognak tűnhet, de az életben igen nagy segítséget jelent.

Akármelyik oldalát is nézzük a szingliségnek, abban megegyezhetünk, hogy ez egy szükséges rossz az életünkben. Azonban néha kell ez az idő, hogy magadra találhass.

Azt, hogy ez az állapot meddig tart, csak te érezheted és döntheted el. Sem a média, sem a barátok, sem a család, csakis TE! Soha ne cselekedj külső benyomásra, hiszen a te életed, és csak te tudhatod, hogy mire van szükséged.