Mire gondolunk, mikor azt halljuk: flört? Hol vannak a határok és mi tartozik bele ebbe a fogalomba? Melyik ponttól megcsalás a flört?

A flört szerelmi játék; a flört könnyed udvarlás és játékosság; minden, ami bár ártatlannak tűnhet, mégis van mögötte komolyság. Nem csupán incselkedés, hanem jelek sokasága, amelyet azok irányába küldünk, akiket szimpatikusnak tartunk: mosolygás, hosszan elnyújtott szemkontaktus, nevetés, és persze a hölgyeknél gyakran tapasztalt nyaksimogatás, hajigazgatás és a fej oldalra billentése.

Hol a flört határa?

Régen még a kacérkodást és annak elfogadását jelentette csupán, manapság azonban futó szerelmi viszonyt és kalandot is érthetünk alatta. Nem mindegy azonban, hogy melyikre gondolunk, amikor megkérdezzük: vajon megcsalás-e vagy sem a flört?

Hiszen a futó szerelmi kalandok igenis annak számítanak, na de mi van a nehezebben értelmezhető „apróságokkal”, a kis jelekkel és a játékossággal? Vajon mindenki ugyanúgy gondolkodik róla, vagy eltérőek a vélemények vele kapcsolatban?

Nos, bármi is a válasz, azt el kell fogadni, hogy flört nélkül nagyon nehéz élni, hiszen az már-már létszükséglet; jól esik adni, jól esik kapni, és bizony feldobja a száraz mindennapokat, még akkor is, ha tényleg minimális a mögöttes tartalma. Másképp gondolkodik róla azonban az, akinek csak egy valaki létezhet az életében, és másképp az, aki lazábban kezeli a párkapcsolati dolgokat.

Mikor kell felhagynunk a flörtökkel?Mikortól megcsalás?

Felhagyni a flörtöléssel azonban borzasztóan nehéz, mivel az sokszor az egyéniségünk része: kimutatni azt, hogy valaki tetszik, és lazának lenni jó dolog, ráadásul az apró cinkosságok feldobnak minden pillanatot. A flört kiszámíthatatlan és játékos, ezért csábító. A két ember ugyanúgy mehet tovább, mintha mi sem történt volna; az a szép benne, hogy nem tudni, mi lesz a vége, és ha semmi nem is történik, az is épp elég izgalmas.

A dilemmát az jelenti, hogy mindezt miképp könyveljük el magunkban, vagy ha állandó párunk megtudja, akkor ő hogyan dolgozza fel. A legkönnyebb lerendezni a bennünk dúló háborút, hiszen annak mindig nehéz lesz a flörtöt kezelnie, aki túl lelkiismeretesen kezeli az ilyen szituációkat. Ők azonban ritkán kerülnek olyan helyzetbe, hogy flört valódi alkalmi szexuális kapcsolat legyen; márpedig igazán ez a megcsalás, az ártatlan kacérkodást ugyanis könnyebb határon belül tartani. Mindez persze az első komolyabb dologig tart (például a csók, ami már minden, csak nem ártatlan).

Azt pedig, hogy a párunk mindezt hogyan éli meg, azt leginkább a diszkréciónk határozza meg. Partnerünk jelenlétében nem szabad másokkal flörtölni, mert az megmérgezheti a kapcsolatot.