Sokaknak furcsának tűnik egy alacsony lány és egy kifejezetten magas férfi, ha kézen fogva sétálnak az utcán, illetve az embereket is gyakorta foglalkoztatja a kérdést, hogy mekkora az ideális magasságkülönbség. De valóban ennyire sokat számítanak párválasztásnál a kinézettel kapcsolatos kérdések?

Amíg nem ismered a másik félt, addig bizony a vonzerő az, ami befolyásolja, hogy egyáltalán meg akarsz-e vele ismerkedni komolyabban vagy sem. Mi az, amit az emberek figyelembe vesznek magasságkülönbség szempontjából?

Magasságkülönbség a nők szemszögéből:

  • A nők szeretnek magas sarkú cipőt viselni, ha más nem ünnepélyek alkalmával. Ha felmerül a magasságkülönbség problematikája, akkor a legtöbb nő ezt veszi először figyelembe. Sok nőnek már az is elég, ha egy 10 centis magas sarkú cipőben nem mutatkozik magasabbnak a párjánál.
  • Más nők kifejezetten szeretik a magas férfiakat és azt vallják 180 centi felett kezdődnek az igazi férfiak. A magas, erős férfiak biztonságérzetet keltenek bennük és szeretik, ha egy igazi bástya áll mellettük.
  • Vannak azok a nők, akik pedig pontosan a velük azonos magasságú pasikat keresik, ezzel elkerülve a lábujjhegyre állást, amikor át akarja ölelni vagy csókot akar neki adni.
  • Ha a férfi alacsonyabb a nőnél az általában elriassza a hölgyeket.

magasságkülönbség

Magasságkülönbség a férfiak szemszögéből:

  • A férfiak magabiztosságán emel, ha a nő mellett nem törpülnek el. Tehát egy magasabb nővel való viszony kialakítása nem túl jellemző a férfiak körében.
  • A férfiak azokat a nőket szeretik leginkább, amelyek magasságban 10-15 centivel alacsonyabbak náluk.
  • Alapvetően a kifutón a magas modell lányok szerepelnek, akik legalább 175 centi magasak, így az ideálkép sok férfi szemében így jelenik meg.

Mi állhat a háttérben?

Természetesen pszichológia, amelyet a média is erőszeretettel kihasznál. Az emberek hajlamosabbak arra az emberre voksolni, aki magasabbnak látszik. Épp ezért már előfordul a történelemben, hogy a televízióban közvetített választásnál az egyébként alacsonyabb embert magasabb dobogóra állították, hogy szimpátiát keltsen az emberben.