Tény, hogy minden kapcsolat ismerkedéssel kezdődik, így a párkeresés kapcsán ez a lépés kihagyhatatlan. Ha elég nyitott vagy, nem csak a nagy őt találhatod meg, hanem barátokra is szert tehetsz.

  1. Ismerkedni spontán a legcélravezetőbb – használd ki a helyzeteket!

Éppen utazol valahova? Nem muszáj egész úton bedugott füllel zenét hallgatni vagy könyvet olvasni. A vonaton vagy buszon történő utazás során a legegyszerűbb az ismerkedés, hiszen adott a szituáció. Az udvarias köszönés után nem feltétlenül kell magadba zárkóznod. Ha látod, hogy utazótársad is éppen annyira unja a fáradtságos utat, mint te, nyugodtan kezdeményezd a beszélgetést. Az idő sokkal gyorsabban fog peregni és akár egy új barátság kezdete is lehet.

Indíts olyan témával, amelyből könnyedén kiderül, hogy valóban nyitott-e a társalgásra. Erre számtalan módszer van, legkézenfekvőbb egy olyan kérdés feltétele, ami látszólag elkerülhetetlen. Például, kinyithatod-e az ablakot, nem zavarja-e a huzat. Abból, hogy hogyan és mit felel, leszűrheted, hogy szeretne-e beszélgetni vagy sem.

Ismerkedés

  1. Ne zárkózz be, néha mozdulj ki otthonról

A szerelem csak a mesében jön házhoz. Ha nem mozdulsz ki otthonról, megannyi lehetőségtől fosztod meg magadat. Járj el szórakozni, látogasd meg a közeli pubokat vagy ülj be egy moziba. Bármelyik kikapcsolódás mellett döntesz is, egészen biztos, hogy lesz olyan helyzet, ahol beszélgetésbe elegyedhetsz valakivel.

Minél többen vannak az adott helyen, annál nagyobb az esély, hogy megismerkedsz valakivel. Érdemes olyan programot választani, ahol lehetőség van biliárdozni vagy bowlingozni, dartsozni. Ha sikerül valakit kihívni egy mérkőzésre, kétségkívül nem szakad félbe a társalgás a játék után. Arról nem beszélve, hogy ezek a melléktevékenységek stresszoldó hatással bírnak, lekötik a figyelmed és ellazítanak.

  1. A legideálisabb ismerkedési lehetőség – a közös hobbi!

Van olyan dolog, amit mindig is ki akartál próbálni, de még nem tetted meg? Itt az ideje bepótolni az elmaradást. Nincs annál jobb, ha olyan társaságba sikerül bekerülnöd, ahol közös az érdeklődési kör. Legyen szó sportról vagy valamilyen kreatív foglalkozásról, a résztvevők között nyilvánvaló, hogy nem lesz probléma a kommunikáció.

Ha elég jól megismerted a csoportot, később közös programokat is szervezhettek és nem feltétlenül csak az adott hobbi keretein belül.

  1. Kösd össze a kellemeset a hasznossal – ismerkedj tanulás közben

Már régóta nem koptatod az iskolapadot? Ez nem ok arra, hogy felhagyj a tanulással. Az újdonságokat, amelyeket egy-egy tanfolyam látogatásánál elsajátítasz, a munkád során kamatoztathatod. Arról nem beszélve, hogy tökéletes hely az ismerkedésre.

Egy-egy szakmai tréningen olyan emberek jönnek el, akikkel mindenképpen érdemes megismerkedned. Az itt kialakított kapcsolatok mind a karriered során, mind a magánéletedben is visszaköszönhetnek. A téma itt is magától értetődő, a szakmai tapasztalatok, élmények mind-mind érdeklődést válthatnak ki a másik félben.

  1. Légy természetes, add önmagadat

Ismerkedésnél a legfontosabb, hogy „sose bújj ki a saját bőrödből”! Legyél magabiztos, légy tisztában az értékeiddel! Ne próbálj más lenni, ne próbálj egy szerinted jobb személyiséget magadra ölteni! A másik félben ugyanis egy hamis kép fog kialakulni rólad, holott lehet, hogy a valódi éned sokkal szimpatikusabb lenne számára.

Egy egyszerű példával élve, hogyha dohányos vagy, akkor ne dugd el a cigarettás dobozt a zsebedbe vagy szívj kevesebbet csak azért, mert a másik fél nem szereti. A jövőben ugyanis azt az embert fogja benned keresni, akit bemutattál neki.

+1. Legyél modern – ismerkedj otthonról

Bár ismerkedni leghatékonyabban személyesen, szemtől szemben lehet, ha ez mégsem fekszik számodra, akkor sem kell elzárkóznod. Ma már számtalan lehetőséget kínál a világháló az emberi kapcsolatok kialakítására. Közösségi oldalak, hálózaton megosztott multiplayer játékok, chat szobák, fórumok és még sorolhatnám az ismerkedésre alkalmas internetes színterek sokaságát.

A tematizált, közösség előtt megnyitott oldalak mind-mind segítenek összekovácsolni az embereket. Általuk könnyebben találnak egymásra a hasonló gondolkodású emberek.

Megkönnyíti az emberi kapcsolatok kialakítását, egyúttal azonban meg is nehezíti azt. A valódi, személyes találkozást ugyanis egyelőre semmilyen hálózat nem tudja tökéletesen lemásolni. Nagyon sok mindent elérhetővé tesz, leegyszerűsít, de könnyen tévedésbe ejtheti az embert. Nem is feltétlenül szándékosan, de itt is fenn áll a hamis kép kialakításának esélye.

Sokan például azért ismerkedek az interneten, mert nehezen megy számukra az élőbeszéd, a partner megszólítása. A világhálón ez a probléma egy csapádra megoldódik, hiszen számos más előnye mellett például többször átgondolhatod a mondanivalódat, mielőtt elküldenéd. Ha viszont elérkezik a személyes találkozás pillanata, előfordulhat, hogy mégsem lesz olyan gördülékeny a beszélgetés, mint ahogy az a hálózaton oly könnyedén zajlott.

Ettől függetlenül ne zárkózz el tőle, mert valóban egy kezdeti lökést adhat. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy rengeteg beszámolót hallani interneten való ismerkedésből kiforrt szerelemről.