Nincs is annál kellemetlenebb, amikor félreérted a másik ember viselkedését és mondjuk, azt hiszed, hogy flörtölnek veled, miközben a másik fél csupán a plakátot olvasgatja a hátad mögött. Hogyan bizonyosodhatsz meg róla, hogy tényleg neked szólnak a jelek és valóban flört áll a háttérben?

Nem flört, csak szimpla kedvesség

A legtöbb félreértés abból adódik, ha valaki egyszerűen csak udvariasan, kedvesen viselkedik veled szemben. Mivel az emberek többsége hozzá van szokva, hogy az előzékenység és nyitottság, kedvesség legtöbbször önérdekeket szolgál, így könnyen félreértésbe torkollhat a szituáció.

Mit is értünk flörtölés alatt? Azt, ha valaki egyértelműen a tudtunkra adja, hogy tetszünk neki. A hangsúly az egyértelmű szón van. Tehát nem kell egyből menekülőre fogni, ha valaki közvetlenül viselkedik veled szemben. Beszélgessetek, és ha esetleg tényleg szeretne tőled valamit, akkor azt úgyis a tudtodra fogja adni – addig nincs mitől tartanod. Lehet, hogy egy jó barátságot szalasztasz el vele, ha hirtelen kerülni kezded és visszautasítóan viselkedsz vele szemben.

flört

Flört az utcán

Nyilván veled, vagy ha más nem, akkor az ismeretségi körödben már biztosan fordult elő olyan, hogy valaki integetett feléd és bár nem tudtad ki az, zavarodban viszonoztad a köszönést – közben pedig teljesen másnak szólt a jelzés.

A szituáció igen gyakori flörtölés terén is. Honnan tudhatod biztosan, hogy neked szólnak a jelek? Utazol a buszon és azt veszed észre, hogy valaki hosszasan néz téged. Vagy legalábbis úgy gondolod, hogy néz. Ne próbálj elbújni, hanem egyszerűen csak nézz vissza rá és tartsd ott a tekinteted egy pár másodpercig. Nagyon kevesen bírják ki a hosszan tartó tekintetet mozdulatlanul – ha elfordul, vagy esetleg elmosolyogja magát, akkor biztosra veheted, hogy bizony te voltál a figyelem középpontjában.

Ha a tekinteted ellenére nem történik változás, akkor sem kerülsz semmilyen kellemetlen helyzetbe, a lényeg, hogy addig bírd ki mosolygás nélkül, amíg nem kezdeményez. 🙂