Mondják, hogy minden embernek más tetszik, és másképp lehet felkelteni a figyelmét. Az egyetlen közös dolog – legyen szó férfiról vagy nőről -, hogy mindenki boldog szeretne lenni.

Tegyük fel, hogy keresed a nagy őt és számtalan kudarcba fulladt randevún vagy már túl. Bizonyára neked is megfordult a fejedben, hogy benned van a hiba – kezdesz elbizonytalanodni és keresed a választ, hogy miben kéne változtatnod.

Nincs értelme ilyen gondolatokba mélyedned, hiszen önmagadat adod fel azzal, ha más arcot mutatsz a partnered felé. Másfelől önzőség is, hiszen olyan dolgot kínálsz a másiknak, amit valójában nem tudsz megadni, csak azért, hogy a tiéd lehessen.

megváltozni

Az ember előfordul, hogy áldozatokat hoz egy párkapcsolatban azért, hogy a másik jobban érezze magát (például hajlandó elköltözni miatta egy másik városba), de semmiképp nem a személyiségében változtat. Ráadásul ezeket szívből teszi, nem pedig önérdekből. Rossz szokásokkal fel lehet hagyni, oda lehet figyelni egy-két dologra, de a saját természetedet alapjában megváltoztatni nem lehet. Ez vagy te, és ha a partnerednek nem vagy megfelelő, akkor nem érdemes erőltetni a dolgot, hiszen egy ideig működhet, de hosszú távon csak veszekedésekbe és csalódásba torkollik. Becsapod őt és magadat is azzal, hogy egy másik személyiséget öltesz magadra.

Ez olyan, mintha az egyik napról a másikra hirtelen a megszokott, puha tornacipődet leváltanád egy szoros, kényelmetlen alkalmi cipőre. A szorító érzés a járásodra is kihatna, és mindenki más észrevenné, hogy valami nem stimmel veled kapcsolatban. Ugyanígy az erőltetett személyiségi változások is észrevehetőek.

Az ember egyébként akarva akaratlanul folyamatosan változik a megélt tapasztalatok hatására, de ez más jellegű. Ez a változás ugyanis még saját magad számára is sokszor láthatatlan és a legfontosabb, hogy sokszor jótékony hatású.