A szerelem sajnos nem válogat és néha olyan helyzeteket eredményez, amelyre egyetlen megoldás a szerelem leküzdése.

Miért válhat szükségessé a szerelem leküzdése?

Számtalan indoka lehet, azonban a leggyakoribb eset, hogy a másik fél nem viszonozza az érzéseidet. Előfordulhat az is, hogy bár te tetőtől talpig bele vagy zúgva a választottadba, aki azonban csupán csak vonzódást érez, esetleg ragaszkodást. Elengedni nem akar, vele lenni viszont fáj. A kétség egy idő után őrületbe kerget, így a szerelem leküzdése az egyetlen megoldás.

Ha elég kitartó vagy, akkor szerelem a másik félnél is kialakulhat, azonban addig megannyi szenvedésen mész át, hiszen szörnyű érzés az, ha az egyik fél jobban szereti a másikat. Ilyenkor a legbölcsebb végiggondolni, hogy valóban megéri-e a másik félért küzdeni, hiszen lehet, hogy soha nem futsz célba nála.

A másik ok, ha egyszerűen a másik fél teljesen elutasító veled szemben. Ez talán a jobbik eset, hiszen itt már nincs remény, amibe kapaszkodni tudnál. A legrosszabb már megtörtént, ennél már csak jobb lehet.

A szerelem leküzdése – mégis hogyan?

Az első szituációra a legjobb módszer, ha időt adsz a másik félnek. Ez az a pont, amikor az emberek nagy része elbukik. Minél több időt töltesz vele, minél jobban „akaszkodsz rá”, annál jobban taszítod el magadtól. Ez egy valós tény, ezen felül pedig mindinkább jobban és jobban fogsz rá vágyakozni. El fog fogni az a tipikus érzés, hogy hiába fekszel, ülsz mellette, ő mégis hiányzik.

Szerelem leküzdése

Ami minkét esetre megoldást kínál, hogy választasz magadnak egy hobbit! Tereld el a figyelmedet, minél kevesebb időt hagyj arra, hogy a gondolataid felőröljenek. Minél aktívabb, minél több koncentrációt igénylő hobbit választasz magadnak, annál jobban fogod magadat érezni, annál kevesebb időd lesz az önmarcangolásra.

A szerelem leküzdése nagy kitartást igényel, fordulj a barátaidhoz segítségért! Próbálj meg minél kevesebb időt egyedül tölteni!