Legalább egyszer mindannyian ráklikkelünk egy tesztre, hogy lássuk, összeillünk-e párunkkal. De pontosan mit is adhat nekünk egy szerelmi teszt?

Létezik olyan szerelmi teszt, ami meghatározhatja, megjósolhatja kapcsolatunk jövőjét? Van olyan számítási módszer, miáltal biztosak lehetünk abban, hogy ez a szerelem, ez a párkapcsolat örökké tart?

Szerelmi teszt : hogy alakul a jövő

Az emberiség történelmének szerves része a megfelelő pár fellelése. Mi sem igazolja ezt jobban, mint az, hogy az evolúció során ösztöneink is ennek jegyében alakultak. Bár az ősember nem töltött ki karikázós teszteket és nem ellenőrizte a horoszkópok összeillőségét, már ekkor is válogattak az emberek a potenciális partnerek között. Kutatások bizonyítják, hogy ezen ösztöneink ma is élnek: a nők alapvetően a biztonságot, megbízhatóságot keresik, azt a férfit, aki megvédi az utódokat és segít azok nevelésében – mégis a hónap néhány termékeny napján a jó kiállású, lehengerlő férfiakhoz vonzódnak, akikről ránézésre az feltételezhető, hogy életerős utódokat nemzenek majd.
Modern eszközeinket és a babonákat, a mitológiát és a hitet, a horoszkópot és a számmisztikát is latba vetve számos szerelmi teszt áll rendelkezésünkre, hogy megtudjuk, összeillünk-e aktuális partnerünkkel, van-e jövője a párkapcsolatnak, melyben élünk.

Mit árul el egy szerelmi teszt?

Egy szerelmi teszt kitöltésére bármikor rászánhatnánk 5-10 percet, azonban a valóság az, hogy a kapcsolatok korai szakaszában, illetve a kapcsolatban jelentkező válságok során sokkal jellemzőbb, hogy ilyen módszerhez fordulunk, mint a csendes és többnyire boldog hétköznapokban.

Szeret, nem szeret, szeret…

Nagyon fontos azonban, hogy amennyiben egy szerelmi teszt értékelésének elolvasására adjuk a fejünket, mindig legyenek legalább minimális fenntartásaink, tartsuk szem előtt mindazt, amit tudunk a párunkról és adjuk hozzá az egyenlethez. Ellenkező esetben egy párkapcsolati válság kellős közepén még azzal is szembe kell néznünk, hogy sarkított, általánosított szerelmi teszt vagy tesztek állítják: közünk nincs egymáshoz!

Olvassuk a teszteket figyelemmel, válaszoljunk őszintén, ne megfelelési kényszerből, hanem ténylegesen az igazat. Emellett pedig mindig lássuk a háttérben azt a két embert, akiről valójában szó van. Lássuk bele magunkat, és a párunkat vagy leendő párunkat az olvasottakba, kozmetikázzuk, ami megjelenik és tegyük hozzá saját kapcsolatunk alkotóelemeit – így tompíthatjuk a szerelmi teszt élét, viszont egyúttal rá is döbbenthetünk, milyen sokat jelent számunkra a másik személy.

Végül pedig, ha kitöltöttünk és elolvastunk már minden lehetséges szerelmi tesztet, ami az utunkba került, ideje kritikus szemmel magunkba nézni, és felseperni a saját házunk táján – még az is lehet, hogy egyből megleljük a kapcsolati hullámvölgy forrását, így békével, fehér zászlót lengetve térhetünk haza szerelmünkhöz.