A szerelmi bánat valóban fáj – nem csak azt érzed, hogy nincs kedved semmihez és nem foglalkoztat semmi más, csak az, aki miatt az érzés a szívedben ül. A szerelmi bánat tényleges fizikai fájdalmat okoz!

Sírás – a szerelmi bánat legjellemzőbb fizikai velejárója

A hiány, a harag, a tehetetlenség érzése sírásra készteti az embert. Sokan nem is tudják abba hagyni a sírást, ami bizony gyakran fejfájáshoz vezet. Valamilyen szinten persze jót tesz, mert az ember kiadja magából a fájdalmát, de „jóból” is megárt a sok. A fejfájás mellé gyakran hányinger is párosul.

A szerelmi bánat étvágytalanságot okoz

Sokan ilyenkor rengeteget édességet fogyasztanak, míg másoknak abszolút semmit nem kívánnak ebben az időszakban. Az étkezés megtagadása egy két nap után természetessé válik, összeszűkül a gyomor és komoly súlyveszteséggel járhat.

Ilyenkor az ember nem csak tudatosan utasítja vissza az ételt, gyakorta előfordul, hogy egyszerűen megfeledkezik arról, hogy a szervezetének szüksége lenne a tápanyagra.

szerelmi bánat

Has és gyomorfájás, hányás

Az üres gyomor velejárója is lehet, de az embernek ilyenkor alapjában véve fáj valami a hasa tájékán. Az égető, szúró érzés a szerelmi bánat kirobbanásakor rögtön mutatkozik és csak hosszú idő után múlik el.

Szorongás és stressz

A stressz egyértelműen kézen fogva jár a szerelmi bánattal. „Mi lesz velem?” „Ez hogy történhetett?” „Mikor fogom újra élvezni az életet?” Számtalan hasonló gondolat fordul meg ilyenkor az ember fejében, amit nagyon nehéz elhessegetni. A legtöbb ember nem szereti a változásokat, jó, ha van egy-két biztos pont az életében, amihez ragaszkodhat. Ha ezek közül valamelyik meginog, akkor a biztonságérzet szűnik meg, a jövőkép homályosul el.

Mit tehetsz a szerelmi bánat tünetei ellen?

Ne hagyd el magad! Az egyetlen dolog, amit tehetsz, hogy pontosan meghatározod, hogy mit szeretnél elérni és ahhoz tartod magad. Ki kell tűznöd egy célt – legyen az bármi – és mindent meg kell tenned, hogy elérd azt.

Ne tartsd magadban az érzéseidet és ne hagyd, hogy maga alá gyűrjön a fájdalom- ugyanis az el fog múlni, ha most még azt is gondolod, hogy ez már örök időre fájdalmas lesz.