Szerelem első látásra? Kényes kérdés és talán pont ez az a téma, amiről ahány ember, annyiféle vélemény születik.

A szerelem első látásra nyilván egy kicsit erős megfogalmazás, hiszen mint már egy korábbi írásunkban is szó volt róla, maximum vonzódás alakulhat ki. Viszont azt a kijelentést korántsem lehet elutasítani, ha valaki szóba elegyedik egy ilyen vonzódás kialakulása után valakivel, majd pedig egy hosszabb beszélgetés után kialakul a szerelem.

Szerelem első látásra

Sokan azt mondják, hogy ez csakis úgymond fellángolás lehet, és nem eredményezhet tartós szerelmet. A tény azonban az, hogy létezik hosszútávra kialakuló szerelem ennyi idő után is. (Egyébként talán pont erre a szituációra alapozva találták ki azt a kísérletet, amelyben 36 kérdést kell feltennetek egymásnak, amelynek hatására elvileg bármely két ember között kialakulhat a szerelem.)

Tegyük fel, hogy elmész egy szórakozóhelyre, megtörténik az a bizonyos „szerelem első látásra” eset, majd úgy hozza a szerencséd, hogy a kiszemelted felfigyel rád. Leültök beszélgetni, amelybe annyira belemerültök, hogy zárásig fel sem keltek a bárpulttól.

Ezt követően mindkettőtök hazamegy és felfedezed azokat a bizonyos szerelmi tüneteket, amelyekről egy korábbi cikkünkből már szó esett. Ha elsősorban nem a másik vonzó megjelenése és egyéb külső tulajdonságai fognak megjelenni előtted, akkor esélyes, hogy valós szerelembe estél.

Legbiztosabb akkor lehetsz benne, ha ez az érzés vonzódás nélkül alakult ki. Tehát első pillanatban nem figyeltél fel az illetőre, csupán szóba elegyedtél vele, majd minél tovább beszélgettetek, annál jobban kezdtél el érdeklődni a másik iránt.

Tehát bár a szerelem első látásra valójában igazából csak vonzalom, de az biztos, hogy nem lehet teljesen kizárni a röptében kialakult szerelem létezését.