Mindenki hoz olyan döntést az életében, amit visszatekintve elgondolkodik rajta, vajon jól cselekedett-e? Mit tehetsz, ha megbántad a szakítást?

A szakítás megbánása hónapokkal, évekkel később

Később mindig mindent szebbnek lát az ember. Lehet, hogy a történetek óta már túl vagy néhány félresikerült randevún és párkapcsolaton. Természetes, hogy ilyenkor felmerülhet az emberben, hogy lehet, hogy pont az igazit hagytad ott?

Gondold végig alaposabban, hogy milyen indokok vezettek arra, hogy annak idején meghoztad a szakítást döntését. Valószínűleg nem ment minden rendjében, különben még mindig együtt lennétek. Rossz döntés nem létezik – vagy egy jobb jövő felé tartasz vagy tapasztalatokkal ruháztad fel magadat.

szakítás

Vedd sorba és mérlegeld így utólag, hogy melyek voltak azok a dolgok, amelyek miatt beleszerettél, és amelyek különlegessé tették őt és azokat is, amelyeket rossz tulajdonságnak gondolsz. Írd le egy papírra és gondold át, valóban hiányzik neked, vagy csak eleged van a kudarcokból és a könnyebb utat szeretnéd választani?

Ha valóban hiányzik, de csakis akkor, keresd fel, nézd meg, hogy hogy alakult az élete. Hogyha azt látod, hogy boldog párkapcsolatban él, ne zargasd, ha nem, akkor érdemes megbeszélni vele egy találkozót. Nem feltétlenül azért, hogy újra összejöjjetek, hanem mert segíthet egy újbóli döntés meghozatalában. Segíthet lezárni a múltadat, tisztázhatod vele a félreértéseket és ki tudja, lehet, hogy ismét közös útra léphettek.

A szakítás megbánása rögtön a kapcsolat vége után

Bár a hirtelen felindulásból kimondott gondolatok általában úgy igazak, ahogy vannak, hiszen ezek valóban átgondolás nélkül, a lelkünkből törnek fel. Ennek ellenére szakítás után nagyon sok ember érzi, hogy hiányzik a másik fél. Ez természetes, hiszen szeretted és hónapokat, akár éveket töltöttetek el egymás karjaiban – furcsa is lenne, hogy ha bizonyos dolgok nem hiányoznának vele kapcsolatban.

Ugyanazt tudom javasolni, mint ahogy azt az előző bekezdésemben tettem – gondold végig újra, hogy melyek azok a dolgok, amelyek miatt meghoztad a szakítás döntését és e szerint mérlegelj!