Sokan magasztalják szerelmüket – a gondolat, hogy a másik ember többet ér nálad és te igazából nem is teljesen érdemled meg, egy idő után felemészt. A félelem nem csak állandó rossz érzésként kering körülötted, hanem egy idő után megöli a szerelmet is.

Ne becsüld le önmagadat!

Minél többet mondod, hogy te kevesebbet érsz a másiknál, ez annál inkább szöget üt a másik fél fejében is. A másik, hogy te magad is bele fogsz fáradni abba, hogy nem érzed magadat teljes mértékig boldog embernek. Lazulj el, vedd sorba azokat a tulajdonságaidat, amelyeket ha más emberben látnál, akkor büszke lennél rájuk.

félelem

Felelj meg!

Saját magadnak! Elsősorban ne mások számára akarj tökéletes lenni! Ha eléred azt, hogy saját magadat megbecsülöd, akkor mások is meg fognak becsülni. Ez nem csak a párkapcsolatban, hanem az élet minden területén így van. Az állásinterjún sem biztos, hogy az kerül felvételre, aki a legjobban érti a szakmáját, hanem az, aki jobban el tudja magát adni.

Törekedj arra, hogy jól menjen minden

A legjobb, amit tehetsz, hogy magadat adod és igyekszel boldog lenni és boldoggá tenni a másikat is. Ha úgy érzed, hogy mindent megteszel, akkor az éppen elég.

Fontos még, hogy ne vetíts külső dolgot a jelenlegi párkapcsolatodra. Minden ember más, ahogy minden párkapcsolatot más kerék hajt előre. Ő téged választott és ez nem véletlen – ez lebegjen a szemed előtt!