Összeismerkedtetek egy társkereső oldalon, ahol első ránézésre szimpatikusnak tűntök egymásnak és már egy randit is megbeszéltetek? El sem hiszed, hogy mennyi múlik azon, hogy milyen a bemutatkozó szöveged.

Az ember egy találkozás alkalmával körülbelül 10-15 másodperc alatt dönti el, hogy a másik szimpatikus-e számára. Éppen ezért fontos a megjelenés, hogy kedvesen mosolyogva fogadod-e a másikat vagy póker arccal és sok kis apróság, amire igazán randevú előtt tudsz felkészülni. Ha ebben a pár másodpercben rossz benyomást keltesz, akkor nagyon nehéz visszájára fordítani a helyzetet – ez egyszerű pszichológia.

A bemutatkozó szöveg azonban sokat lendít a dolgokon. Ha határozottságot és magabiztosságot sugárzol a másik felé a bemutatkozásnál, akkor szinte biztosra veheted, hogy a beszélgetés további részeiben is maximális koncentrációra számíthatsz partneredtől.

A bemutatkozó szöveg mellé két-három puszi vagy kézfogás?

Zavartságot okozhat, hogyha nem tudod a partnered szokásait. Van, aki ódzkodik attól, hogy az első találkozás alkalmával puszit adjanak az arcára és van, akinek ez természetes. Legegyszerűbb, ha hagyod, hogy a másik döntse el. Figyelned kell, az apró jeleket, ha nem nyújtja feléd a kezét, vagy nem közelít, akkor egyszerűen koncentrálj csak a bemutatkozó szövegedre. Lehetséges, hogy ő is az apró jeleket keresi, azonban ezzel a módszerrel nem hozzátok egymást zavart, kellemetlen szituációba.

bemutatkozó szöveg

Milyen legyen a bemutatkozó szöveg?

Ne olyan, mint amikor az iskolapadban felszólít a tanár, ne tűnjön kötelezőnek és talán hagyjál egy kis időt, mielőtt belekezdesz. Kérdezd meg, hogy telt az utazás, könnyen a helyszínre talált-e vagy járt-e már korábban is az adott helyszínen. Előbb vagy utóbb úgyis fel fogja tenni a kérdést, hogy mit kell rólad tudni.

Ne legyél zárkózott. Ha azt mondod, hogy semmi különös, csak ezzel foglalkozol és semmi mást nem tudsz felhozni, akkor azt fogja hinni, hogy nem engeded közelebb magadhoz. Ezen felül pedig a beszélgetést is megakaszthatja.

Természetesen ne sorolj fel egyszerre mindent! Mondj egy-két izgalmas dolgot, ami a másikat érdekelheti és bőven akad kérdés, amit feltehet rá. Ezen felül ne legyen felsorolás szerű, minthogy informatikus vagyok, szabadidőmben focizni járok, néha moziba, péntek esténként billiárdozni. Hanem például fejtsd ki, hogy az informatikai részlegen milyen típusú dolgokat csinálsz vagy mond, hogy kiskorod óta focizol, régebben benne voltál az iskolai focicsapatban is. Igazából bármit hozzáfűzhetsz, ami tényleg érdekessé teheti a másik számára a tevékenységedet és vissza tud rá kérdezni.

A bemutatkozó szöveg ne vigye el csak feléd a beszélgetést. Kérdezz te is bátran, érezze, hogy érdeklődsz iránta. Lényeg, hogy lazán, de magabiztosan lépj fel!