Vannak bizonyos dolgok, amelyet bármely fél is követ el, biztosan rossz fényt vet rá és elronthatja a randi további menetét. Íme néhány alapvető randi etikett, amelyet érdemes betartani.

Randi etikett – ne késs

Már többször szó volt korábbi cikkeinkben arról, hogy időben érkezni nagyon is fontos. Ne várasd meg a randi partneredet, hiszen ez azt sugallja számára, hogy annyira nem fontos számodra. Ha kicsit előbb érkezel az sem baj, sőt ha szerencséd van, ő is előbb fut be, amely mindkettőtök számára pozitív érzést válthat ki.

randi etikett

Randi etikett – legyél udvarias

Férfiak esetében felettébb fontos, azonban a nőknél is sokat számít, ha udvariasan, előzékenyen viselkedsz a másikkal szemben. Például, ha látod, hogy a partnered vacog melletted, ajánld fel a pulcsidat, kabátodat. Ajtónál igyekezz előre engedni a másikat.

Randi etikett – ne szóld le a másik szervezését

Ha valamelyikőtök hajlandó volt vállalni a szervezés feladatát, akkor azt tartsd tiszteletben és becsüld meg. Még ha nem is tökéletes a randi helyszínének a megválasztása, értékeld, hogy a másik igyekszik megteremteni a jó hangulatot.

Randi etikett az asztalnál

Az alapvető étkezési etikettek randevúnál sokkal nagyobb hangsúlyt kapnak. Persze nem kell utána nézni minden egyes pontnak, de arra feltétlenül figyelj, hogy ne szürcsöld a levest, a szalvétát ne papírzsebkendőnek használd és a további általános, evidens dolgokra.

A bort általában a férfinak szokás megkóstolni, mielőtt a hölgynek is töltenek belőle. Ezt jó ha az ember előre ismeri és nem okozzon meglepetést az asztalnál álló pincér kérdő tekintete.

Ha fizetésre kerül a sor, ne legyen egyértelmű, hogy majd a másik rendezi a számlát. Régen valóban mindig a férfi fizetett, manapság viszont ez egyáltalán nem törvényszerű.

Randi után ki-ki a maga útján tovább?

Természetesen nem. Randevú után illik a nőt hazakísérni, a nőknek pedig nem illik visszautasítani ezt. Egyébként is, ha egy randevú rosszul is sült el, a hazavezető úton még mindig történhet változás, amely korrigálhatja a dolgokat.