Kellemetlen tud lenni mindkét fél számára, ha randira hívás után a visszautasítás nem egyértelmű. A randi elutasítása mindig legyen határozott, mert bizony hosszadalmas bonyodalmakhoz vezethet.

A randi elutasítása – a nem tényleg legyen nem

Ha vissza akarsz utasítani valakit, akkor az mindig legyen egyértelmű. Ha azt mondod, hogy ma este nem érsz rá, akkor ő azt szó szerint fogja venni és szinte természetes, hogy másnap újra előhozakodik a kérdéssel. A legegyszerűbb és legtisztább, ha kimondod, hogy nem szeretnél vele randizni. Ez így lehet, hogy nyersnek fog tűnni, de ha egy parányi reményt is hagysz a másik félben, akkor biztosra veheted, hogy nem fogja feladni.

A randi elutasítása megbántás nélkül

Ha egy jó barátról van szó, akivel jól érzed magad, de egyértelmű, hogy nem csak egy egyszerű délutáni baráti sörözésre invitál, akkor persze bonyolultabb a helyzet. A legkézenfekvőbb tisztázni vele a helyzetet, de sokaknak a kibúvó jelenti a megoldást.

Ő elhív, te pedig bejelented, hogy hozod a barátodat/barátnődet is. Ezzel bár egyértelműsíted számára, hogy a randi elutasításra került, azonban azt is gondolhatja, hogy szimplán csak nem volt egyértelmű a kérdése.

randi elutasítása

Egyszer eljátszható a randi elutasítása ilyenfajta módon, azonban hosszútávon ajánlott vele tisztázni, hogy szimplán csak barátként gondolsz rá. Ezen lehet, hogy meg fog sértődni, de sokkal nagyobb lelki teher a másik fél számára, ha azt hiszi, hogy van remény rá, hogy valaha összejöjjetek.

A randi elutasítása – a másik oldalon

Abban az esetben, ha téged utasítanak vissza, nem kell megbántódni. Bármi az oka is, hogy nem szeretne veled randizni, tiszteletben kell tartani a másik akaratát. Egy sokáig erőltetett esetleges kényszer randevú egészen biztos, hogy semmi jóra nem vezet.

Ha egy barátod iránt kezdtél érzelmeket táplálni, akkor randira hívás előtt gondold át jól, hogy vajon tényleg van-e remény rá, hogy szintén érez valamit. Egy barátságot feláldozni nem biztos, hogy megéri egy rosszul elsült ranizásért.