Sokak számára jelent izgalmat, ha a randi partner külföldi, főleg akkor, ha a köszönésen kívül semmit nem ismer a magyar nyelvből. Milyen előnyök és hátrányok érhetnek egy ilyen kapcsolatból?

Amit mindenképpen tisztázz a külföldi partnereddel

Hatalmas szerelmi csalódás érhet abban az esetben, ha a partnered nem kíván hosszú időt eltölteni hazánkban és néhány hét vagy hónap múlva egyszerűen bejelenti, hogy hazautazik. Jó, hogyha előre tisztázzátok az erre vonatkozó kérdéseket, mielőtt teljesen elrabolja a szívedet, miközben neki mások a tervei a jövőre vonatkozóan.

Nyelvi problémák leküzdése

Persze a kapcsolat elején sok félreértést okozhat, hogy nem beszélitek egymás anyanyelvét. De ha jól kezelitek a szituációt, akkor egymás tanítgatása sok örömöt hozhat a mindennapjaitokban. Egy-egy jó indulatúan megfogalmazott mondat a másik nyelvén, még akkor is, ha hibás, szívmelengető érzést válthat ki a másikból.

külföldi

Kulturális eltérések

Ha a randi partnered külföldi, akkor jó, ha egy kicsit utána nézel a kulturális eltéréseknek, így csökkentheted a kulturális sokk jelentkezésének valószínűségét. Járj utána az alapvető szokásaiknak – például köszönésre és étkezésre vonatkozóan. Biztos vannak olyan nonverbális kommunikációban előforduló különbségek is, amelyekkel jó ha tisztában vagy, így nem fognak meglepetésként érni benneteket. Gondolok itt például a kézjelekre, gesztusokra.

Ha egy kicsit utána olvasol vagy kérdezel, akkor az a partnered számára is pozitív lesz, hiszen érezni fogja, hogy igyekszel támogatni őt, hogy egy kicsit otthonosabban érezhesse magát ebben az idegen környezetben is.

Tegyél külföldi partnered kedvére

Biztosan nagyon jól fog esni számára, ha megpróbálsz egy kicsit te alkalmazkodni az ő szokásaihoz. Hívd meg magadhoz vacsorára és főzz az ő konyhájuk szerint! Készülj olyan különlegességekkel, amely az ő hazájára vonatkoznak. Ezzel biztosan leveszed a lábáról! Ha pedig valami nem úgy sülne el, akkor a desszert elkészítésében már biztosan segítségedre lesz. 🙂