Nem csak az első randi az, ami felborzolja idegeinket, de az azt követő várakozás, a stratégia, hogy mi legyen a következő lépés. Pedig nem mindegy!

Az első randi néha idegőrlő tud lenni, és sokan már szinte azt várják, hogy mikor lépnek a következő szintre, ahol a dolgok egy csapásra lazábbnak hatnak, és elmúlik az a kínos érzés, ami az első komolyabb találkozásokra jellemző.

A komoly fejtörést okozó első randi után felejthetetlen érzés a másodikra készülni, ahol már mindkét fél egy fokkal magabiztosabb, és talán jogosan él abban a hitben, hogy a következő találkozón minden rendben lesz.

Egy lépés a második randi felé

Azonban a második randiért ugyanúgy dolgozni kell, és az első sikere az égvilágon semmit nem jelent. Először is tanácsos ilyenkor számba venni azokat, amiket mindenképp el akarnál kerülni a folytatás során, mert például elrontottad az első alkalommal; szerencsés vagy akkor, ha ezeken van lehetőséged változtatni, ezért érdemes élni vele.

Ha tudod, hogy mi volt a jó és a rossz, akkor tudod, hogy mire építhetsz. Túlságosan agyalni sem szabad, és túl kell lépni a hibáinkon, hogy a következő találkozáson már csak a legjobbat mutathassuk meg magunkból.

A második randi ugyanúgy tiszta fejet igényel, mint az első, ezért legalább annyira készülni kell rá, mintha most találkoznátok először. Semmiképp se engedd meg magadnak azt a luxust, hogy nem figyelsz oda a részletekre, és hogy azt érzed, te már mindent megtehetsz magadnak, hiszen a másik immáron a tiéd.

Ne áltassuk a másikat az első randi után!

Szem előtt kell tartani azt is, hogy az első randi alapján nem szabad ítélni, már csak azért sem, mert mindenkinek lehet rossz napja; más kérdés, ha a jelölt kapcsán tényleg semmilyen vonzalmat nem éreztél, vagy ha olyan a gondolkodásmódja, amivel biztosan nem tudsz azonosulni. Amennyiben nem szeretnél vele találkozni, akkor ne áltasd a másikat, váljatok el szépen békében; viszont ha érzel valamit, akkor lendülj előre, és törjétek meg a jeget.

A második randi általában akkor következhet be, ha az első után nem zaklatjátok egymást. Nem minden esetben kell a gyors visszajelzés, érezni fogjuk a helyes arányokat. Egy átgondolt üzenet vagy telefonhívás jobb, mint egy azonnal elküldött SMS. Ennek ellenkezője a „majd hívlak”, amitől a hölgyeknek általában feláll a nem létező szőr a hátukon, ezért jobb, ha nem is mondunk ilyesmit. Sokkal jobban hangzik, ha az együtt töltött időről mondunk jókat, és biztosítjuk a másikat, hogy jól éreztük magunkat.

A helyszín ilyenkor is fontos, de már mehetünk olyan helyekre is, ahová első alkalommal még nem volna szerencsés betoppanni. Egy szimpatikus együttes koncertje vagy egy mindkettőtök által szeretett sportesemény remek alkalom lehet a kötetlen szórakozáshoz, és már a mozi sem tűnik annyira rossz ötletnek.