A rapid randi a modern randizás terméke: lehetnek fantasztikus tapasztalataink, de érhetnek kellemetlenségek is – készüljünk fel minden meglepetésre!

A rapid randi olyan, akár a netes társkeresés: van róla bőven pozitív és negatív élmény, és az intenzívebb élménnyel rendelkezők előszeretettel osztják saját tapasztalataikat a témában. Akinek nagyon nem jött be, az óva int mindenkit, aki pedig élete szerelmére lelt, annak nem is létezhet más módszer, amely hatásos.

A rapid randi ugyanakkor éppen olyan, mint az élet maga: valaki megtalálja a számításait, valaki pedig sajnos nem. Előnye és hátránya azért van, amiket nem árt, ha számba veszünk, mielőtt elkezdünk azon gondolkozni, hogy belevágunk-e.

Népszerű randi: ott van mindenki aki számít?

Először is érdemes tudni azt, hogy ez a típus az egyik legnépszerűbb randinak számít napjainkban, mivel tökéletesen illeszkedik rohanó világunkba. Az alternatív társkeresési forma lényege, hogy egy eseményen több férfival és nővel is megismerkedhetnek a résztvevők, azonban minden esetben csupán néhány perce van a feleknek arra, hogy hatást gyakoroljanak a másikra. Amikor az idő letelt, irány a következő személy; ha viszont valaki szimpatikus volt, akkor meg lehet beszélni egy igazi randit.

A gyors ismerkedés egyik legnagyobb előnye, hogy kizárja az unalmas pillanatokat; mindenki gyorsan eldöntheti, hogy szimpatikus-e neki a szemben ülő fél, vagy sem, és ha valaki nem érdekel, akkor gyorsan tovább lehet lépni. Nincs kínos feszengés és agyalás, hogy miképp rázzuk le a másikat.

Gyors döntések – jó döntések?

Amennyiben a résztvevők hasonlítanak egymáshoz, akkor sokak szerint még működhet is a dolog, viszont van, aki szerint a túlságosan különböző partnerjelöltek csak összezavarják a résztvevőket, ezáltal ők nem tudnak dönteni az esemény végén.
Ennek persze megvan az az előnye, hogy így a következő alkalommal is el kell jönni, ha sikerre szeretnénk vinni a projektet, de ennek leginkább a szervező fél tud örülni. A rapid randi egyik legnagyobb hátránya éppen ezért a döntési kényszer: mind szeretnénk gyorsan megtalálni az igazit, viszont a bőség zavara meggátolhat a tisztán látásban.

Egyszerre lehet előny és hátrány az, hogy a tapasztalatok szerint a résztvevők a külső és a hasonló érdeklődési kör alapján választanak társat. Az első még érthető, azonban az élet sokszor ezt a számítást is keresztülhúzza (néha olyasvalaki tetszik meg, akinél inkább a belsőbb értékek az előnyösek); a második azonban azért is lehet érdekes, mert gyakran van úgy, hogy az ellentétes személyiségek vonzzák a legjobban egymást. Ezáltal bár találhatunk magunknak megfelelő partnert, közel sem biztos, hogy ő lesz az ideális választás.

Ahogy írtuk fentebb: akár a való életben.