Biztos, hogy attól tökéletes egy randi, hogy alig veséztetek ki egy témát, máris minkettőtök fejében ott van a következő? Persze bármelyik romantikus filmet megnézi az ember, akkor az ideális randevúban a beszélgetést és a nevetést kizárólag a csók szakíthatja félbe. A valóéletben is így van? Valóban kínos a csend?

A csend általában akkor válik kínossá, hogyha valamelyik fél nagyon is meg akar felelni a másiknak és határozottan tart tőle, hogy a másik fél esetleg unalmasnak titulálja. Pedig számos olyan helyzet van, amikor igenis szükség van egy levegővételnyi szünetre. Ezt leginkább a randi helyszíne és programja határozhatja meg. Egy étteremben például kifejezetten kínos, ha a sok beszéd miatt hűl ki a vacsora.

Mikor válik mégis kínossá a csend?

„Mondj valamit!” Ha kínossá akarod tenni a csendet, akkor ez a legmegfelelőbb módja. Ezzel egyértelműen elárulod, hogy igazából nincs semmi gondolatod és arra vársz, hogy a másik megmentsen. A legtöbbször egyébként a válasz, hogy „mit is mondhatnék, mondj te valamit”. Tehát előrébb sem jutsz és zavarba is kelted vele a másikat.

csend

Ha túl hosszúra nyúlik a csend

Néhány perc néma csend nem jelenthet fennakadást, de egy idő után persze mindketten érezhetitek, hogy jó lenne most már megtörni. Melyek azok a dolgok, amivel megtörheted a jeget?

Persze a legtöbb esetben a randi helyszíne befolyásolja a leginkább a fejleményeket. Ha elakadna a beszélgetés érdemes tehát ebbe kapaszkodni. Étteremben megkérdezheted, hogy hogy ízlik neki az étel. Az utcán sétálva megakadhat a szemed egy kirakaton és megkérheted, hogy nézzétek meg vagy megkérdezheted, hogy merre menne szívesen tovább. Nincs-e kedve beülni valahova?

Aduász témák egyébként a hobbi, a család és a barátok. Ez a három téma biztosan kifogyhatatlan és az emberek szívesen beszélnek róla.