Ha az életben nem is találkoztál ilyen helyzettel, de filmen biztos láttad. Ha mégsem, akkor röviden bemutatom. Két barát elhatározza, hogy szexuális kapcsolatot létesít egymással. De nem lépnek túl egy bizonyos határt. Tehát érzelem mentesek maradnak. Ez persze nem jön össze.

Viszont létezik öt szabály, amit ha betartasz, működhet!

Vajon az életben igen?

Többnyire itt sem. A miértre egyszerű a válasz. Például, ha a filmet vesszük alapul, akkor ennyi apró részlet tisztázása után akarva akaratlanul is elkezdenek a felek pozitív kapcsolatot kiépíteni egymással. És persze ott a másik, amit már egy másik cikken kielemeztünk, hogy az egyik fél mindig többre vágyik.

Létezik férfi és nő között barátság?

Valaki szerint igen, valaki szerint nem. Az életben biztos adódott már több olyan esetet, ahol mindkét nézetre találhatunk példát. Sok esetben, ha egy darabig működik is, a barátság befuccsol. Ez a nemek közti különbségnek tudható be. Mindkét nem másra vágyik, mást tart fontosnak. Mi nők a bizalmat, lojalitást, őszinteséget létesítsük előnyben barátnőinkkel szemben. Míg a férfiak inkább azt nézik, mik barátaik előnyei. Például fittségük, rátermettségük, intelligenciájuk. Ez nő-nő és férfi-férfi közt működik.

Barátság

De mi van akkor, ha a nő és a férfi, bár nézeteik különböznek, mégis barátságot kötnek? Mindemellett a barátság mellett, megpróbálnak szexuális kapcsolatot is létesíteni egymással úgy, hogy érzelem mentesek maradnak. Na, ezt még bonyolultabb is így megtartani, mint a szimpla nő-férfi barátságot.

Egy esetben működhet ez a felállás, ha senki nem vágyik szerelemre. Megfelelő szabályok kialakításával, és betartásával, akár szuperálhat is a dolog.

  1. Legfontosabb alappillére, hogy tisztázzátok mit is akartok. Meddig akartok elmenni? Fontos, hogy mindketten tisztán lássátok, mit is akartok, és mire is vágytok a másiktól.
  1. Ha féltékenykedés felüti a fejét, akkor ez a kapcsolat már meg fog bukni. A féltékenység, már az érzelem velejárója. Azt mutatja, hogy elkezdett érdekelni másképp is.
  1. Maradjatok mindketten a külön életeteknél. Csak akkor találkozzatok, amikor szükségetek van a másikra. Semmiképp se vigyetek bele romantikus ajándékokat, érzelmeket vagy élményeket ebbe a kapcsolatba.
  1. Időnként beszéljétek át újra, és újra, hogy mit is akartok. Bár nem rendes kapcsolat, de itt is fontos az őszinteség! nem árt tudni azt is, ha időközben más lett az elvárásotok. Ha nem egyet akartok, már útjaitok külön is válhatnak.
  1. Ebbe a kapcsolatba ne vigyetek romantikát! Csak bonyolítjátok a szálakat, és nagyon könnyen mélyebb érzelmek is kialakulhatnak. Ne akarjatok romantikus helyekre menni. Kettesben vacsorázni vagy filmezni. Minden ilyen próbálkozás, csak jobban fel fogja kelteni a szerelmet valamelyikőtökben. Persze ha mindkettőtökben, akkor még jól is elsülhet.

Mivel kell számolnunk, ha ilyen kapcsolat mellett döntünk?

Ebben a helyzetben is fontos mérlegelnetek. Hiszen, ha belevágtok, lehet, hogy tényleg egy nagyon jó barátságot fogtok tönkretenni. Mert egy ilyen kapcsolatnak vagy szerelem lesz a vége, vagy az, hogy az útjaitok külön fognak válni.

Számolnotok kell azzal az eshetőséggel is, hogy az egyik fél közben megtalálja a szerelmet. Nagyot lehet koppani, ha nem gondoltátok át alaposan, ezt a kapcsolatot. És ahogy írtam is fentebb, főleg akkor, ha az egyik fél többet akar.

Fontos megemlíteni azt is, hogy a nők azonos szempontok alapján választanak párt magunknak, mint barátot. Ezért fontos ismeri a gyenge pontjaikat! Mert hát ugye nekik fontos, hogy a párjuk egyben a legjobb barátjuk is legyen. Ez egy ilyen ördögi kör. Ezért is hajlamosabbak megszegni ezt a laza kapcsolatot az érzelemmel.

Bárhogy is történjen, mindenki vigyázzon, és fontolja meg alaposan, hogy szüksége van-e egy ilyen kapcsolatra a barátjával. Nehezen gyógyuló sebek mellett az összetört szívekkel is számolni kell.

A negatívumok mellett persze számolhatunk pozitív végkimenetellel is. És talán úgy ér véget ez a történet, mint ahogy a filmekben is.