A szerelem magába foglalja a csalódás lehetőségét. Hiába, aki odaadja a fél szívét, azzal sebezhetővé teszi önmagát. A legszebb napokat élheted meg, ha a másik fél viszonozza érzéseidet. De mi van abban az esetben, ha úgy érzed, már nem jelentesz annyit?

Olykor minden párkapcsolatban vannak nehezebb időszakok. Sokszor külső feszültségek okozzák a bajt és észre se veszi az ember, hogy olyasvalakit bánt, aki igazából nem felelős a benne felhalmozódó terhek miatt. Ha ezt időben észreveszed és ügyelsz rá, hogy a negatív sérelmeket ne add tovább, megfékezheted egy olyan helyzet kialakulását, amely esetleg válságba sodorhatja a kapcsolatotokat.

vita

A problémákat nem egyedül kell leküzdened. Ha magadban tartod a gondokat, akkor azok egy idő után felemésztenek és akarva-akaratlanul rossz érzéseket kelthetsz a másikban. Ha nem beszéled meg a társaddal, nem fogja tudni, hogy miről van szó és egyszerűen félreértelmezheti a viselkedésedet. Ne feledd, hogy egymásért vagytok, nem kell egyedül megoldanod mindent.

Ha későn kaptál észbe, nehéz visszafordítani a dolgokat. Az állandó csalódás, kiábrándulás, veszekedések rendesen meg tudják viselni a kapcsolatot, egy idő után kioltják a szerelmet. Ha erről van szó, a legelső lépés, hogy elhatározod, hogy mit is akarsz. Vele képzeled el a jövődet vagy nélküle? Nem mindig egyértelmű, de rossz döntést nem tudsz hozni – minden út vezet valahova és minden változásban van valami jó.

Ha meg akarod menteni a kapcsolatot, mindenekelőtt kezdj el vele beszélgetni. Osztd meg a gondolataidat és kérd ki az ő véleményét is. Mindenképpen hallgasd végig és tartsd tiszteletben bármit is érez abban a pillanatban. Lehet, fog olyat mondani, ami fáj, de ha szereted és vissza akarod fordítani a helyzetet, küzdened kell. De nem vele! Minél jobban nyomást gyakorolsz valakire, annál jobban fog neked ellenállni. Mi ilyen esetben a legbölcsebb megoldás? Éreztesd, hogy szereted és kiállsz mellette. Mindemellett pedig adj számára teret – hiszen ahhoz, hogy hiányozni tudj valakinek, muszáj egy kicsit távol lenni.