Egyszer csak azt veszed észre, hogy a párod szinte már az összes barátodat elmarta mellőled? Jobb már az elején észrevenni, ha a szerelmed túlzottan féltékeny.

A féltékenység jelei

A féltékenységet általában nem nehéz észrevenni, de a szerelemtől elvakultan nem biztos, hogy egyértelmű lesz számodra, hogy erről van szó.

Az biztos, hogy nagyon kevés ember vallja be a párjának, hogy igen, őt most elkapta az a tipikus, senkinek sem kívánt érzés. Inkább a háttérben próbálja úgy alakítani a dolgokat, hogy azok a javára történjenek.

Ha szeretnél találkozni egy jó barátoddal, előfordulhat, hogy pont akkora szervez egy közös ebédet vagy vacsorát. Vagy hirtelen megbetegszik és számos olyan helyzettel áll elő, csak hogy ne tudjatok összefutni.

féltékenység

Hogyha mégis úgy hozza a sors, hogy sikerül találkoznotok, akkor ő is mindenképpen ott akar lenni és igyekszik veszekedést szítani. Persze csak apránként, úgy, hogy utána ő mondhassa azt, hogy milyen bunkó barátaid vannak.

Az egyre kevesebb találkozás, a folytonos konfliktusok persze egy idő után leépítik a baráti kört, akármilyen erős is. Ilyen esetben az ember hajlamos olyanokkal is megszakítani a kapcsolatot, aki tényleg tűzbe tenné a barátságért a kezét.

A féltékenység okai

Az egyetlen, amit tehetsz, hogy megpróbálod a féltékenységet elűzni. A féltékenység nem szerelemből, hanem egyszerű önbizalomhiányból fakad. Ez jó hír, mert az önbizalmat sokkal egyszerűbb növelni, mint a szerelmet. Ha a párod állandóan féltékeny, ahelyett, hogy veszekednél vele, add a tudtára, hogy ő neked a legfontosabb és valóban értesd meg vele, hogy soha nem lépnél félre.

Ne csak mondjad neki! Éreztesd is vele! Lepd meg időről időre valami aprósággal, ha a barátaiddal találkoztok beszélgetés közben is adjál neki egy-egy puszit. A lényeg, hogy érezze, hogy a mellette lévő ember egy biztos pont az életében. Ha ezt eléred, akkor a féltékenység is alább fog hagyni és a baráti társaságod is megmented!