Általában azok azoknak a kapcsolatoknak szokott csúnya vége lenni, amelyek valamilyen vita miatt torkollna szakításba, vagy az egyik fél nem akarja elengedni a másikat.

Ez nyilvánvaló, hiszen ha mindkét fél érzi, hogy nincs közös jövőjük, akkor a szakítás is könnyebb a feleknek. Viszont abban az esetben, ha az ember mérges, akkor bizony el tudnak durvulni a körülmények.

Alávágni a másiknak – szakítás aljas módon

Egy szakítás, bárki is hozta meg a döntést, mindkét félnek rosszul esik, feldolgozást igényel. Ezt már csak az tetézheti, ha az egyik fél megnehezíti a másik dolgát azzal, hogy megakadályozza a továbblépésben. Megnehezíti például a költözést, néhány értéket magának tulajdonít, holott egyértelműen a másiké, halogatja az elkerülhetetlen dolgokat – például valamilyen közös szerződésnek a felmondását.

Mi az értelme? Tulajdonképpen semmi, csupán vissza akar vágni valamivel, meg akarja mutatni, hogy ő a keményebb fél. Ha beleszállsz a játékba, sosem jöttök ki belőle, ha nem teszed, akkor viszont sok dologról lehetséges, hogy le kell mondanod.

szakítás

Mi ilyen esetben az okos megoldás?

Okos enged, szamár szenved módjára eljárni. Próbáld meg megértetni vele, hogy nincs értelme harcolni, mert az egyetlen dolog, amit elér, hogy még távolabb kerültök egymástól. Lemondja a szállítókat? Hívj helyettük másikat és kísérd őket barátokkal. A szerződésekkel kapcsolatos kérdések általában nagyon hamar tisztázódnak, hiszen ott egyértelműek a dolgok – ha nem megy normálisan, akkor jogi úton intéződik el a helyzet.

Kisajátított tárgyak vagy rosszabb esetben házi kedvenc? Ez talán a legnehezebb kérdés, hiszen itt érzelmi szinten kötődünk az adott tulajdonhoz. Amit te hoztál magaddal, vettél meg, ott egyértelmű, hogy hozzád kapcsolódik a dolog, amit közösen vettetek attól a legegyszerűbb megválni teljesen vagy valamelyikőtök a felét kifizeti a másiknak.

Kisállat? Általában minden házi állatnak van orvosi kis könyve, ahol meg van jelölve a tulajdonos neve. Valamilyen okból kifolyólag annak idején eldöntöttétek, hogy kinek a neve szerepeljen rajta, valószínűleg nem véletlenül történt így…