Ha valami még a szülőkkel való konfliktusnál is nehezebb, az a párod legjobb barátja és közted kialakult rossz viszony. Hogyan kezelheted a helyzetet?

Madarat tolláról, embert barátjáról…

Sajnos a legtöbb esetben bizony néhány rossz tulajdonság átragadhat a párodra a legjobb barátjáról. Általában ez okozza a legtöbb vitatkozást és ennél a pontnál kell a legtöbb türelem.

Választás elé állítás

A legnagyobb hiba, amit ebben az esetben elkövethetsz, az az, ha a párodat választás elé állítod. Még ha a párod téged is választ, ezt egy olyan mértékű „hátba szúrásnak” fogja venni, amit valószínűleg soha nem fog elfelejteni és egy örök viszályt fog szítani a kérdésben.

Gondolj csak bele, hogy számodra hogyan esne, ha neked szegeznék a kérdést – „én vagy ő?”. Kevés azaz ember, aki nem venné a szívére a történteket.

legjobb barátjával

Amit megtehetsz, ha rossz a viszony a legjobb barátjával

Kerüld el jó messzire, ha lehet. Addig találkozz a saját barátaiddal, amíg ők együtt töltik az időt. Viselkedj felnőttesen, és ha úgy alakul, hogy közösen kell menni valahova, akkor legyél te az okosabb és ne kerülj vele szócsatába.

Ha a párod legjobb barátja kezdi a szurkálódást, akkor kezeld diplomatikusan, úgy hogy kellemetlenül jöjjön ki a helyzetből. Ha a szerelmed észreveszi, hogy mi zajlik körülötte, biztos lehetsz benne, hogy melletted fog kiállni – de csak akkor, ha kibírod, hogy egy kicsit te legyél a rosszabb pozícióban, legalábbis a konfliktus terén.

Ne szervezkedj a háta mögött

Sokan – főleg a nők – az ilyen esetekben próbálják csűrni-csavarni az eseményeket és addig-addig szervezkednek, míg a párjuk és a legjobb barátja között meg nem romlik a viszony. Ezekkel a szervezkedésekkel azonban vigyázni kell!

Egyrészt nem szép dolog a másik háta mögött alaktani a dolgokat, másrészt, ha a párod nem is veszi észre az dolgok alakulásának hátterét, abban biztos lehetsz, hogy a legjobb barátja szemfüles! Annál rosszabb szituációba pedig nem is igazán keveredhetsz, mint hogy lebuksz a párod előtt. Inkább mondd el neki, hogy mi nyomja a szívedet és legyél kitartó, türelmes, amíg ő maga rá nem ébred, hogy nem a megfelelő emberrel barátkozik.