Van-e olyan szerelem, amit érdemes visszaszerezni? Van-e olyan párkapcsolat, ami megéri, hogy felkutassuk a régi tüzet? A válasz bennünk rejlik!

Még a legösszeillőbb pároknál is előfordulhatnak párkapcsolati problémák, amely elszakítják egymástól a szerelmeseket. Ilyenkor aztán a két erős, független fél néha még jobban eltávolodik egymástól, és megszüntetik még az utolsó lehetőségét is annak, hogy ismét egymásra találjanak.

Pedig igencsak sokan vannak úgy, hogy elveszített szerelmüket visszaszereznék, szinte bármi áron; ilyenkor aztán jönnek a vadabbnál is vadabb ötletek és tervek, amik sajnos törvényszerűen fulladnak kudarcba. Egy párkapcsolat helyrehozása másfajta gondolkodást igényel, mint egy új kapcsolat kialakítása.

Rögös úton a régi szerelem felé, avagy erősebbek-e a párkapcsolati problémák?!

A volt kedves visszaszerzésével korábbi cikkünkben(Egy szerelem vége. Vagy mégsem?) már foglalkoztunk – ennek fényében mindenekelőtt törekedjünk arra, hogy feltárjuk a szakítás okait, a probléma gyökerét.

Ha tehetjük, változtassunk a problémás dolgokon, és ne csak azért, mert vissza akarjuk szerezni a szeretett személyt; sokszor ez a saját érdekünket, fejlődésünket is szolgálja. Tudjuk már azt is, hogy nem szabad megalázkodni, és nem szabad kimutatni azt sem, hogy mennyire hiányzik a másik. Mindez vonatkozik arra is, hogy e-mailben, a különböző közösségi oldalakon és telefonon se könyörögj az újrakezdésért, hiszen ez egyrészt személytelen, másrészt ritkán eredményes.

Emellett felejtsd el a másik féltékennyé tételét, mivel azzal sokszor csak tovább rontasz a helyzeteden, esetleg rossz üzenetet közvetítesz a másik felé, akaratod ellenére. Legalább ekkora hiba lehet az, ha váratlanul meglátogatjuk a másikat, vagy ha a munkahelyén keressük fel.

Adjunk teret a régi-új párkapcsolat reményében

Mindenki szereti a magánéletét, ugyanakkor nem mindenki szereti a váratlan meglepetéseket, és még ennél is kevesebben rajonganak a kellemetlen szituációkért. Ne feledd, váratlanul betoppanni valakihez kétélű fegyver, a munkahelyi vizit pedig kényelmetlen perceket szül. A párkapcsolati problémák kizárólag rátok tartoznak. Márpedig a volt kedves visszahódításához megfelelő, romantikus pillanat kell; olyan helyzet, amelyben egyikőtök sem érzi magát kellemetlenül.

Tiltott zóna továbbá a volt szerelmed barátainak a vállán sírni, és a közös ismerősöket állandóan róla faggatni; ez könnyedén visszajuthat a másik fülébe, és csak ellentétes hatást érünk vele, mint szerettük volna.

Amellett, hogy egy kis teret és időt adunk neki, fel kell tudnunk mérni, hogy mire van igénye a másiknak: ha egy kis nyugalomra van szüksége, akkor semmiképp se zaklassuk; ajtóstul rontani a házba általában rossz taktika. Viszont mindig törekedni kell arra, hogy mértékletesen, de kimutasd: Ő fontos neked, és igenis számít neked, hogy mit érez, mit gondol.

Emellett sose feledjük: a párkapcsolati problémák megoldásához mindig két félre van szükség; az egyik elmondja, a másik meghallgatja az. Együtt pedig tesznek ellene.

Ti hogyan, milyen stratégiával próbálnátok meg visszaszerezni elhidegült szerelmeteket?