Ha párkapcsolatba lépés után a párok hajlamosak becenevekkel szólítani szerelmüket. Ezek lehetnek mindenki által ismertek, de a beceneveknek csak a kreativitás szabhat határt.

„Baba”, „cica”, „édesem” – a leggyakoribb párkapcsolati becenevek

A legelterjedtebb beceneveket a párok rendszeresen használják egymás között. Persze az ember általában más beceneveket használ egy elegáns étteremben, családi összejövetelen, mint a haverok között a televízió előtt mozizva.

A becenevek bár elsőre úgy gondolnánk, hogy nemekre különülnek el, azonban a „baba” és a „cica” beceneveket például egyaránt használják a nők és a férfiak is kedvesük megszólítására.

párkapcsolati becenevek

Egyedi párkapcsolati becenevek

Vannak, akik saját maguk találnak ki párjuk részére beceneveket. Talán ezek többsége sokkal jobban esik a másik részére, hiszen kifejezetten nekik szól, nem pedig egy sablon szöveget hall vissza. Csak hogy néhány példát említsek, „tücsköm”, „nyulambulam”, de hallottam már olyanról is, hogy valakit „túrósbatyunak” hív a párja.

Hogyan válassz párkapcsolati becenevet?

Ha egyedi becenevet szeretnél adni párodnak, akkor a legjobb az, ami elsőnek eszedbe jut ha ránézel vagy rágondolsz. Egyébként utalhat kinézetre („kicsim”), jellemző tulajdonságra („aranyom”) vagy a szóval utalhatsz arra is, hogy mennyire fontos számodra („drágám”,”egyetlenem”,”szerelmem”).

Idegesítő párkapcsolati becenevek

Bármelyik típusról is van szó, mindegyik között akadhat olyan, ami a szerelmednek nem biztos, hogy teljes mértékben tetszik. Ilyenkor általában szólni szokott a becézett fél, hogy ne szólítsa így a másik, azonban ez általában csak még nagyobb ösztönzést jelent a becenév hajszolására.

Ezeket pedig nem szép dolog nem komolyan venni, hiszen lehetséges, hogy az adott becenév nem csak egyszerűen nem tetszik neki, hanem mondjuk utal valamire, amiről esetleg te nem tudhatsz.

Lényeg, hogy beszéld meg vele, még akkor is, ha nem mondja közvetlenül, hogy nem tetszik neki, hanem egyszerűen észreveszed az arckifejezéséből. Fontos, hogy tisztázzátok ezeket a dolgokat, hiszen a párkapcsolati beceneveknek pontosan az a lényegük, hogy ilyen módon is kedveskedhess vele szerelmednek.