Jó dolog az őszinteség, hogyha bármi probléma adódik, akkor azt megosztod a pároddal, hiszen erre lehet alapozni a kapcsolatot. De vajon van az a pont, amikor az őszinteség is túlzásba esik át?

Konkrétak a kérdések?

Természetesen, ha a párod egyértelmű kérdést tesz fel neked és te elferdíted, vagy részben mondod el az igazságot, az semmiképpen sem szép dolog. Az ezt követően kiderült hazugságok általában sokkal nagyobb veszekedéshez vezetnek, teljesen érthető okokból.

Elhallgatni bizonyos dolgokat már más tészta. Ha fontolgatod, hogy valamit nem árulsz el a múltadból a párodnak, azzal akár nem is lehet gond, feltéve hogy nincsen semmilyen hatással a jelenlegi kapcsolatodra se érzelmileg és sehogy máshogy.

Vannak, akik minden egyes részletbe be akarják avatni jelenlegi párjukat, ami nem biztos, hogy jó. A volt kapcsolatokat ízig-vérig kipletykálni túlzás – egy bizonyos fokig nincs vele gond, de azt a látszatot keltheti, hogy még nem estél túl rajta/rajtuk.

őszineség

Füllents vagy legyél őszinte?

Vannak bizonyos helyzetek, amikor az ember nem szívesen mondja el a párjának azt, hogy valójában mit gondol egy adott szituációról vagy dologról. Egy rosszul megválasztott ajándék, egy előnytelenül mutató ruha a párodon, mind-mind indokolhatja a füllentést. Azonban megéri-e?

Az ajándékok szívből jönnek, és bizony bárkivel megesik, hogy mellényúl a választás során. Eljátszani, hogy mennyire tetszik, miközben tudod, hogy a sarokban fogja végezni, nem jó döntés. Köszönd meg, de ne örülj neki jobban annál, mint amennyire valóban – ez nem azt jelenti, hogy nem vagy hálás, csupán nem téveszted meg a másikat.

Egy rosszul választott öltözék nem csak számodra lehet furcsa. Ha látod, hogy rosszul választott, különösen akkor, ha meg is kérdezi, nyugodtan mondd el az őszinte véleményedet. Például, hogy a két szín, amit összeválogatott nem passzol, „…de van az a másik póló, ami múltkor volt rajtad….”. Elsősorban azért kérdezi, mert kíváncsi és ad a véleményedre, nem pedig bókok után vadászik. Adj neki tanácsot, dicsérd meg, ami valóban tetszik rajta, de ne vezesd félre semmiben, hiszen számít rád!