Nagyon szerencsés az az ember, aki még soha nem tapasztalta a párkapcsolatban elkövethető egyik legnagyobb bűn fájdalmát, amit a megcsalás okoz.

A tény, hogy szerelmed valaki mással volt együtt, még ha csak rövid ideig is, szörnyű érzést vált ki. A legtipikusabb érzések a düh és a megalázottság és közben persze a kapcsolat végénél mindig fellépő további fájdalmak.

A legrosszabb szituáció, ha nem a szerelmed szájából értesülsz róla, hogy megcsalt, hanem valaki mástól, esetleg rajtakapod. Előbbinél persze nem kizárható, hogy el akarta neked mondani, csak jogosan félt, mégis kétségtelenül sokkal nagyobb a bűne.

Megcsalás

Ha a partnerünk szemtől szembe bevallja, hogy félrelépett, akkor általában azt azért teszi, hogy megbocsátást nyerjen. Ez persze dilemmát okoz, hiszen a szerelem és a szeretet nem múlik el egy csapásra, természetes, hogy elgondolkozunk az együtt maradás lehetőségén.

Sajnos olyan, hogy egyszeri megcsalás, ritka esetben fordul elő. A megcsalás egy igen komoly jel arra, hogy a partnerünk nem táplál olyan mély érzéseket irántunk, amely visszafoghatná tőle, még akkor is, ha éppen egy szórakozóhelyen, ittas állapotban történt meg a dolog.

Hogy együtt maradsz-e partnereddel vagy külön utakon folytatjátok az életeteket, azt természetesen senki nem döntheti el helyetted. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy gyakran aki egyszer félrelépett, az később megteszi újból. Az pedig egyértelmű tény, hogy az a kapcsolat, amiben most van, nem elég neki, többre vágyik.

Ritka, ha a félrelépés egy egyébként teljesen harmonikus kapcsolatnál fordul elő. Lehetnek problémák a kapcsolatotokban, mondhatja, hogy ezért, meg ezért történt a dolog, de ez nem lesz igaz. A párkapcsolati problémákat együtt kell megoldani, nem pedig más karjába menekülni előle.