A legtöbbek számára nem elég „csak” egy párkapcsolat. Sokan hiszik,hogy van egyetlen lelki társ, várják az igazit, és nem veszik észre, ami előttük van.

Mindannyian keressük a választ arra, hogy vajon létezik-e valahol egy másik ember, aki mindennél jobban megért, és aki mellett olyan kötődést élhetünk át, mint még soha; létezhet-e vajon egy lelki társunk?  Egyedül vagyunk-e ezen a világon, vagy találkozunk majd valakivel, akire mindig számíthatunk? S vajon az a lelki társ az, akivel leéljük az életünket?

Csak párkapcsolat lehet egy lelki társsal?

Mielőtt túlságosan belemennénk a témába, érdemes talán megvizsgálni, hogy ki is az a lelki társ. Csak olyasvalaki lehet a lelki társam, akibe szerelmes vagyok? Lehet több lelki társam is?

Nos, a lelki társ egy olyan személy, akit magunkhoz nagyon közel valónak érzünk; aki nagyon jól ismer minket, és akivel sok erős élmény köt össze. Amikor találkozunk, friss erőt érzünk, és bizsergés jelzi, hogy számunkra ő fontos; akár a szerelem első látásra, azonban lelki társ különbözik az élettárstól. Több annál, nagyobb a szerepe az életünkben, ezért a lelki társat sokszor értik barátra is, mégis a legtöbb esetben igazán mély és tartós szerelmeknél beszélhetünk csak róla.

Hogyan ismerem fel az igaz szerelmet?

Ha egy párkapcsolatban találjuk meg a lelki társunkat, akkor nagyon szerencsések vagyunk, viszont előfordulhat sajnos az is, hogy az élettársunk egyáltalán nem a lelki társunk. Hiszen találkozni azzal, akivel egy hullámhosszon vagyunk, és aki nélkül nem érezzük egésznek magunkat, az bizony sokszor úgy tűnik, mintha a puszta szerencsén múlna. Az időzítés ugyanis kulcsfontosságú, és sokan azért nem hisznek a lelki társakban, mert még nem volt lehetőségük találkozni velük; vagy éppen már találkoztak, de nem ismerték fel a lehetőséget.

Adódik tehát a kérdés, hogy miképp lehet felismerni a lelki társat? Egyesek szerint több ismertető jele is van: egyrészt bensőséges érzéseket vált ki belőled a személy, másrészt ismerősnek hat, még akkor is, ha nem beszéltetek sokszor. Biztonságban érzitek magatokat, és nem tudjátok elképzelni az életet a másik nélkül. Többször néztek egymás szemébe, mint az megszokott, és mentálisan nem lehet titeket elválasztani; együtt vagytok, és szemben veletek a világ.

Hahó! Lelki társ! Merre jársz?

Tudományos magyarázat azonban nincs arra, hogy mi is húzódik a lelki társak között; de nincs is szükség erre, hiszen az érzelmek világát nehéz képletekbe foglalni. Sokkal fontosabb az, hogy vajon mindenki megtalálja-e a lelki társát, vagy csak az igazán szerencsések? Válasz azonban erre sincsen, ezért az a legfontosabb, hogy nyitott szemmel járjunk, ezáltal fel tudjuk ismerni a feltétel nélküli szeretetet, amely a szerelemnél is mélyebb köteléket biztosít a felek között.

Te hiszel abban, hogy egy nap megtalálod a lelki társad?