Az életben adódnak olyan visszautasíthatatlan ajánlatok, amely a kapcsolatra is hatással vannak. Ilyen a külföldi lehetőség „problémája” is, hiszen ha az egyik fél maradni akar, akkor bizony maradni is fog…

Rövid távú külföldi lehetőség

Előfordul, hogy a munkáltató bízza meg az alkalmazottat néhány hónapos külföldi projekttel. Mit lehet tenni, hogy a kapcsolat ne hűljön ki és ne okozzon semmilyen konfliktust?

  • Az egyik kulcsfontosságú lépés, hogy állandó kommunikációban maradjatok. Ha egyikőtök sem érzi úgy, hogy teljesen megfeledkezett róla a másik, akkor nem alakul ki az az érzés, hogy a „nem is hiányzol” neki.
  • Ne csak telefonon beszélgessetek. Ma már számos lehetőség van rá, hogy lássátok is egymást – használjátok ki a webkamera adta lehetőségeket.
  • Ha van rá alkalom, ne szalaszd el a spontán látogatás esélyét. Persze ne mindjárt az elején lőjétek el az erre tartogatott szabadságokat, hiszen az idő múlásával válik csak egyre nehezebbé egymás hiányának az érzete.

külföldi lehetőség

Külföldi lehetőség határozatlan időre

Komolyabb problémákat vethet fel, ha a párod nem tudja megmondani, hogy meddig fog tartani a távolléte. Ilyenkor merülhet fel a kérdés, hogy vele vagy nélküle?

Érdemes alaposan végiggondolni, hogy számodra milyen reményekkel szolgálhat, ha vele tartasz. Mit kellene feladnod hozzá és mi az, ami jobbá tenné az életedet? Van-e nyelvtudásod, keresett-e a szakmád odakint? Mi a véleményed az adott országról, el tudnád-e képzelni ott magadat?

Külföldön sincs kolbászból a kerítés, de ha egy kicsit is fogékony vagy rá te is, akkor lehet, hogy egy próbát megér.

Ha az ajánlatot te kaptad

Mi van, ha te kaptad az ajánlatot és a párod az, aki visszakozik a helyzettől? Sajnos ebben az esetben gyakorlatilag a szerelmed és a munkád, az élet stílus között kell döntened. Ne akard ráerőltetni az akaratodat, hiszen nem csak, hogy sokkal nagyobb csalódás érhet mindkettőtöket, ha az élet számára odakint nem jön be, hanem ezzel ő gyakorlatilag az itthoni életét is egy kicsit feladja. Visszatérni és folytatni ott, ahol abbahagyta nehézségeket okozhat számára.

Beszéljétek át alaposan és legyél támogató, főleg ha úgy határoz, hogy ad egy esélyt a dolognak.