Sok párkapcsolatban szóba kerül a közös tetoválás gondolata, főleg azon párok körében, akiknek már egyébként is van tetoválásuk. Bele merjél vágni vagy inkább felejtsétek el az ötletet?

Ha a közös tetoválás mellett döntöttetek

A közös tetoválás egyfajta jelkép. Ha ránézetek, akkor mind a kettőtökben ugyanazon emlékek gondolatai élednek fel. Voltaképpen az előnye ugyanaz, mint a hátránya. Ha egyszer két külön úton folytatjátok az életeteket, attól még a tetoválás örökre ott marad. Ha még le is szedeted vagy átrajzoltatod, akkor a hegek vagy az egyébként nem kívánt minta fog emlékeztetni a múltra.

Ettől függetlenül a közös tetoválás egy szép dolog, hiszen a szerelmeteket jelképezi. Akármilyen biztos is vagy most szerelmetekben, érdemes néhány közös tetoválás mintát elkerülni. Mi az, ami kerülendő a motívumokat illetően?

Egymás arcképét tetováltatni magatokra. Egy esetleges szakításkor ez okozhatja talán a legtöbb gondot, hiszen általában ezek a tetoválások egyáltalán nem kicsik. Eltüntetésük biztosan örökre meglátszik, átrajzolni pedig szinte lehetetlen szépen.

Hasonló okok miatt, mint az arcképnél, a nevek tetoválását is ajánlott elkerülni.

Közös tetoválás

Milyen közös tetoválást készíttessünk?

Lehetőleg válasszatok egy szimbólumot. Esetleg egy számot, amelyik napon egymásra találtatok. Vagy olyan mintát, amely összeérintve teljes, azonban önmagában is jól mutat.

A közös tetoválás méretét tekintve ne legyen túlságosan nagy és olyan helyre tetováltassátok, amely nem annyira feltűnő – például csuklóra, hasra vagy combra. Ajánlott kerülni a nyak vagy éppen a kézfejre történő tetováltatást.

Ha nem vagytok biztosak benne, hogy biztosan jól fog kinézni és tetszeni fog mindkettőtöknek, akkor egyszerűen próbáljátok ki – hennával!

Közös tetoválás – biztosan mindkét fél akarja?

A közös tetoválás csak akkor jó, ha a döntés is közös. Mindenképpen alaposan beszéljétek át, mielőtt belevágnátok, hiszen itt kiemelkedően fontos, hogy megegyezzen a véleményetek.

Ha egyikőtök bármilyen okból ódzkodik egy mintától, akkor inkább válasszatok másikat. Ha pedig bármelyikőtöknek egy cseppnyi kételye is van, akkor ne erőltessétek rá egymásra.

A közös tetoválás legideálisabb esetben egy életre szól, így fontos, hogy mindkettőtök teljes szívből akarja. Ha olyan mintát varrnak rátok, amely az egyik félnek csalódást okoz, akkor pontosan a közös tetoválás lényegét veszi el – hogy ha rá néz, örömmel tölti el.