Féltékeny a párod? Állandóan érdeklődik, merre jársz, mit csinálsz és folyton azt lesi, mikor hagyod őrizetlenül a mobilodat? Mit tehetsz, ha kémkedést tapasztalsz a párkapcsolatodban?

Ne kertelj, ha észrevetted

Ne hagyd, hogy elfajuljanak a dolgok, inkább kérdezd meg, miért bizalmatlan veled szemben? Ha nem történt semmisem a múltban, ami okot adhatna a kémkedésre, akkor jobb mielőbb a végére járni a dolognak. Lehetséges, hogy egy rosszakaród terjeszt rólad hamis pletykákat, de az is lehet, hogy a kedvesed félre értett egy szituációt.

Magány

Honnan tudhatod, hogy a párod figyel?

Számos jele lehet annak, hogy a párod kíváncsiskodott a hátérből. Megnyitott applikációk a telefonodban, már elolvasott üzenetek a Facebookon, holott még csak most látod először.

Van, aki a végletekig viszi a dolgot és egy speciális programot telepít kedvese számítógépére/telefonjára, ami állandó értesítéssel látja el a telefonon történő tevékenységekről. Üzeneteket, SMS-eket továbbít, még azt is megtudhatja belőle, hogy mikor merre járt a párja. Persze ha már itt tart a dolog, akkor sokkal nagyobb bajban van a kapcsolat, hiszen ebben az esetben egyértelmű a bizalom teljes hiánya.

Mikor hozd fel a témát és hogyan?

A legjobb az, ha rajtakapod, mert akkor bizony nincs menekvés – kénytelen beszámolni arról, hogy miért is olyan kíváncsi.

De nem muszáj ilyen módon eljárni, az is jó, ha hátulról közelíted meg a dolgokat és megkérdezed, hogy van-e bármi problémája a kapcsolatotokat illetően. Az ilyen alkalmakat kevés ember szalasztja el, hogy kiadhassa magából a gondokat. Ha ennek ellenére nem nyílik meg előtted, akkor esetleg finoman kérdezd meg, hogy miért nézelődött utánad.

Semmiképp ne érezze támadásnak, inkább biztasd, hogy mondja el, valójában mi nyomja a szívét. Ne érezze azt, hogy ha kitudódik, akkor bizony mindennek vége, hatalmas veszekedés fog következni. Hogyha sikerül megtudnod a valódi problémát, semmiképp se rontsd el azzal, hogy felháborodsz vagy kérdőre vonod, hogy mi értelme annak, amit tett. Sokkal jobbá tehetitek a kapcsolatot egy ilyen helyzet zökkenőmentes megbeszélésével, amelyben mindkettőtök megkönnyebbül. Ha ezt sikerül tisztáznotok, akkor kisebb a valószínűség, hogy a jövőben ismét kémkedésen kapod.