Az időkérés gondolta számos okból felmerülhet, leggyakrabban azonban egy párkapcsolatba lépés előtt vagy egy nagyobb veszekedés után tartanak igényt rá a felek.

Időkérés párkapcsolatba lépés előtt?

Egyértelműen vonzódtok egymáshoz, de a szerelem még hiányzik egyikőtökből? Tipikus ok az időkérésre. Ha a választottad nem rég jött ki az előző párkapcsolatából, akkor teljesen normális dolog, hogy még nem tud teljesen csak rád koncentrálni.

Rendeznie kell magában a dolgokat és ezért nem szabad rá megharagudni. Téged bántana meg vele, ha miután összejöttök jelentené be, hogy depressziós és az előző kapcsolatát érintő ügyeivel kell foglalkoznia, így nem ér rá veled találkozni.

Az is lehetséges, hogy épp nagy változások vannak az életében. Költözködik vagy éppen munkahelyet vált és teljes mértékben arra kell koncentrálnia. Nem akar még annyira elmélyülni egy kapcsolatban, ha tudja, lehet, hogy ezek mellett nem fog tudni kellőképpen helytállni.

Időkérés

Időkérés a párkapcsolatban

Egy veszekedés követő időkérés teljesen más. Sokszor azért kéri a fél, mert úgy véli, hogy az idő megszépít mindent. Talán egy-két hét múlva már nem lesz annyira mérges és a másik hiánya elnyomja a csalódottság érzetét.

Ez azonban sokszor egy kapcsolatgyilkos megoldás, hiszen bezárkózol a probléma elől, és ha még meg is békéltek egymással, a helyzet tisztázatlanul marad. Ezekből a szituációkból adódik, hogy a felek a korábbi lezáratlan veszekedéseikre utalgatnak vissza, ami mindkét felet megőrjíti.

Időkérés, ha a szerelem elmúlt

Gyakran alkalmazott módszer, amikor egy kihűlt párkapcsolatot egy pár hét szünettel, illetve szétköltözéssel, a felek közti mindennemű kommunikáció megszakításával próbálnak rendezni. Mivel a másik felet szereted, természetes, hogy hiányzik. Ha a hiány érzése két-három hét elteltével is még mindig megvan, akkor érdemes a kapcsolat javításával foglalkozni.

Ha azonban azt érzed, hogy élvezed a különlétet és egyre kevesebbet gondolsz párodra, akkor el kell fogadni, hogy ez valószínűleg a párkapcsolat végét jelenti.