A nyitott kapcsolatban a felek megegyeznek, hogy időről időre másokkal is összejárnak. A nyitott kapcsolatban a legfontosabb, hogy a kívülálló féllel semmilyen érzelmi viszony nem alakulhat ki. Lehetséges, hogy működik? Melyek azok a szabályok, amelyeket mindenképpen be kell tartani, ha a felek nyitott kapcsolatra vágynak?

Mindaddig működik, ameddig nem vagy féltékeny

A nyitott kapcsolatról lehet, hogy sokan álmodoznak, de könnyen rémálommá válhat, ha az ember ténylegesen belecsöppen. Legalábbis annál a pontnál, amikor a másik fél talál egy kívülálló személyt. Ha a féltékenység megmutatkozik, akkor bizony nagy valószínűséggel lavinaként indulnak meg a veszekedések is. Innentől pedig már csak egy lépésre van az eltávolodás, az elhidegülés, majd a szakítás.

Ha a nyitott kapcsolat bármikor is megfordult a fejedben, először azt gondold végig, hogy hogy érzenéd magad, ha biztosan tudnád, a párod éppen valaki mással szexel valahol.

nyitott kapcsolat

Csak szex és semmi más

Randevú? Közös programok a kívülálló felekkel? A helyzetet csak tovább bonyolítja, ha a kelleténél jobban megismeritek az alkalmi partnert. Ha érzelmek kerülnek a dologba, félő, hogy az igazi kapcsolatotok kerül veszélybe.

A nyitott kapcsolat addig nyitott, amíg nincsenek titkok

Ha az egyik fél becsukja a másik előtt az ajtót, akkor bizony szimpla megcsalássá válik a dolog. Persze nem arról van szó, hogy minden egyes pillanatot meg kell osztani a másikkal, de hogy hol és kivel találkozol, az bizony a párodra is tartozik.

A legtöbb ember egyébként elítéli, és nem tartja tisztességesnek a nyitott kapcsolat gondolatát. Ha megfordult a fejedben, először is vizsgáld meg jobban a párkapcsolatodat. Érzelmileg elég stabil hozzá a kapcsolat? Elég erősek lennétek hozzá? Valóban megéri kockára tenni egy biztos lábakon álló szerelmet egy-egy félrelépés miatt?