Akár örök hűséget esküszünk, akár komoly párkapcsolatban élünk ez a játékos érzet, már mindannyiunk fején átsuhanhatott. Nem biztos, hogy tettlegességig fajult, de a kalandvágy sokakban ott van.

Mindenki fejében dilemmát okoz, hogy a flört vajon megcsalás-e? Ahhoz, hogy egyértelmű válaszokat adjunk erre a kérdésre, először definiálnunk kell pár fogalmat.

No de, akkor nézzük, mit is jelent a „flört”, és a „megcsalás”.

Maga a flört szó könnyed udvarlást, szerelmi játékot jelent. A megcsalás pedig a tettlegességét, azaz szexuális kapcsolatot létesít egy másik személlyel.

Utóbbiban van a legtöbb megosztó nézet, mert mindenkinek mást jelent a megcsalás. Valakinek már az is, ha az ellenkező nemmel folytatunk egy beszélgetést. Vannak, akiknek a csók, és a legextrémebb nézet szerint nem számít megcsalásnak még az sem, ha a barátaikkal létesítenek szexuális kapcsolatot, hiszen szerintük ez erősítő a barátságot. Na de ez elég szélsőséges nézet.

 Vannak, akik nem veszi rossz néven a félretekintést, ha nincs benne érzelem. Nekik az érzelmi megcsalás számít bűnnek. Ahány kapcsolat, annyi nézet.

bók Miért flörtölünk, ha kapcsolatban vagyunk?

Sokaknak hiába van párkapcsolata, mégis jól érzik magukat, akkor, ha kicsit flörtölhetnek. Ennek sokszor igen egyszerű oka van. Vagy elfogadjátok, vagy nem, de az ok ilyenkor általában az önbizalomhiány.

Mivel nem kap párkapcsolatában elég visszajelzést arról, hogy vonzó, és jó vele lenni. Így másoktól várja a visszaigazolást. Nézőpont kérdése, de ha csak szóbeli dicséretet kap, még nem számít megcsalásnak. Persze, ha tettlegességig fajul, az már más tészta.

A másik eset, mikor átmenetet akar képezni, és nem akar egyből színt vallani. Hogy egyértelműsítsek: inkább kicsapong, és flörtölget, míg egy biztos társat nem talál a jelenlegi helyett. Szokták mondani, hogy csimpaszkodik, mint majom egyik ágról a másikra. Nem szép hasonlat, de a lényege ez.

És persze ott a harmadik eset, amikor csak úgy! Ez van belénk kódolva. Szerintem minden nő titkon örül, egy összeakadt tekintetnek. Miért? Mert észrevették.

Az emberek egy része azt hiszi, hogy ha párkapcsolatban él, akkor ahhoz jár a szemellenző. Butaság! A flört feltölt, és ez a kapcsolatunkat is feltöltheti, jobbá teheti. Minden nő örül, ha észreveszik, és még meg is dicsérik.

Ne lépjük át azt a bizonyos határt!

Természetesen nem a szingliket érinti ez a dolog, hiszen ők szabadon flörtölhetnek. Nekik csak saját magukhoz kell hűségesnek lenniük, még a párkapcsolatban élőknek nem!

Mindenki magad dönti el, hogy számára mi etikus, és mi etikátlan. De ha nem akarjuk megbántani párunkat, játszunk tisztán.

Nem azt mondom, hogy tagadd meg önmagad, hiszen egy kis játék, kicsi flört, azaz visszajelzés másoktól igenis kell! De ha már a flörtölés átlépi a határt, és már otthon, elalvás előtt is szerepet kap álmodozásainkban az illető, sajnos a megcsalás küszöbére kerülhetsz.

Fontos tehát, hogy először tisztázd magaddal, mit is szeretnél valójában. Ha már elértél erre a szintre, tudatosan kell véget vetned neki. Persze, ha tényleg ezt akarod.

Ezek a flört tapasztalatok, akár segíthetnek is a jelenlegi kapcsolatodon!

Elég furcsán hangozhat, de tényleg így van. Ilyenkor jobban ráláthatsz a negatív, illetve a pozitívumokra. hogy pontosítsak, az ilyen jellegű flörtölés, illetve visszajelzések, rávilágíthatnak arra, hogy mi hiányzik a kapcsolatodból. Ha ügyesen bánsz ezekkel az információkkal, javíthattok kapcsolatotok minőségén.

Ha képesek vagyunk a kíváncsiságunk mellett mérlegelni, és önkontrollt gyakorolni, nem lehet problémánk. A flörtölés határokon belül önbizalmat ad. Az önbizalom pedig kívánatosabbá tesz majd párod szemében.