Érzed, hogy elönt a méreg, ha szóba jön a kedvesed egyik jó ismerőse? Állandóan az jár a fejedben, hogy vajon van-e a telefonjában olyan, amiről jobb szeretné, ha nem tudnál? Folyton kíváncsi vagy kiket hívott ma fel? Magadban számolgatod, hogy hány másodperc után reagál az sms-re, amit kapott – bárhogy is történik mindenképpen úgy gondolod, hogy gyanús? De a legfontosabb, hogy azt akarod, hogy soha többé ne érezd ezt a marcangoló érzést? Segítünk megoldani a féltékenységi problémád!

Mikor jelentkezik a féltékenység

A féltékenység akkor a legjellemzőbb, amikor a kapcsolatban amúgy sem működik éppen minden úgy, ahogy kéne. Amikor sok a veszekedés és jelentkeznek az elhidegülés tünetei, akkor az emberek hajlamosak külső dolgokban keresni a probléma forrását.

Természetesen ilyenkor a legkézenfekvőbb azokban az emberekben keresni az indokot, akik a párod körül vannak. Pedig sok esetben ezek az emberek épp hogy segítenék a kapcsolatotok megoldását. Gondolj csak bele – valószínűleg nem csak te érzed úgy, hogy nem jó irányban halad a kapcsolat és a kedvesednek is szüksége van arra, hogy legyen valaki, aki tanácsot ad, hogy jobb legyen a viszonyotok.

Lehetséges, hogy pontosan arra az emberre leszel féltékeny, aki éppen azon fáradozik, hogy lelkiekben segítsen a párodnak, hogy újra boldog lehessen veled és nem az a célja, hogy elvegye őt tőled!

A féltékenységgel elriasztod

Ha az utóbbi eset áll fent, akkor még nagyobb teret engedsz a problémáitoknak azzal, hogy gátat szabsz a barátai és közte. Épp úgy, ahogy te is keresed a külső támaszt, ő is szeretné valaki mással is megbeszélni a helyzetet és tanácsot kérni.

féltékenység

Mi a féltékenység? Önbizalom hiány!

A féltékenykedéssel nem a szerelmedet bizonyítod, hanem azt, hogy nem bízol a másikban, illetve azt sugallja, hogy kevesebbre tartod magad másoknál.

Nem jó megoldás a szemére vetni, de érdemes elmondani az igazságot. Sok esetben lelkiismeret furdalást válthat ki, de ha a partnered megérti az érzéseidet és érzi, hogy őszinte vagy vele, akkor segíteni fog túl esni a helyzeten.

Ne zárkózz el azoktól az emberektől, akiket konkurenciának érzékelsz. Inkább ismerd meg őket, bizonyosodj meg róla, hogy tényleg nem úgy néznek a párodra, ahogy te azt gondolod. Próbálj meg egyszer-egyszer te is részt venni velük egy közös programban. Beszélgess velük és meglátod, lehet, hogy szimpatikusak lesznek számodra és ebből kifolyólag más szemmel fogsz rájuk nézni a jövőben, ha szóba kerülnek.

Vedd sorba, hogy melyek azok a tulajdonságaid, amelyek a párodat megfogták és próbálj ezekre erősíteni. Egy folyton mérgelődő, gyanakvó arc semmiképpen nem tesz jót, ezzel csak még inkább elidegeníted magadtól. Támogasd őt, éreztesd vele, hogy mellette állsz, de nincsen „kalitkába zárva”, biztasd, hogy érezze jól magát és meglásd, javulni fog a kapcsolatotok!