Egész nap várod, hogy csörögjön a mobilod és két percenként nézed meg, hogy jött-e üzenet tőle? A válasz minden esetben nem? Miért nem keres a párod?

Egy kapcsolatban, főleg az elején, amikor még mindkét félben van egy kis bizonytalanság, hogy vajon lesz-e közös jövő, sokkal több figyelemre és visszajelzésre vágynak a felek. A kétség egyre csak nő abban az esetben, ha a keresés határozottan egyoldalúvá válik. Honnan tudhatod, hogy csupán a szűkös idő és nem a szerelem hiánya okozza az érdektelenséget?

Sajnos a legtöbb esetben igaz, hogy az a kijelentés, hogy „arra van idő, amire szakít az ember”. Ha az ember szerelmes, akkor egész nap ott motoszkál a fejében a másik fél arcképe és folyton keresi az alkalmat, hogy érdeklődést mutathasson. Persze nem lehet minden egyes szituációra ráhúzni a sablont. De mégis mi az, amivel biztosra mehetsz?

keres

  1. Ha beszélgettek ő maga hozza fel, hogy mennyire bánja, hogy nem tudott hamarabb keresni. Ebben az esetben egyértelmű, hogy önhibáján kívül történtek úgy a dolgok, hogy egyszerűen nem volt lehetősége keresni téged. Hogyha ezt tapasztalod, akkor fölösleges az aggodalmad és jobb szemet hunyni a dologra és inkább élvezni a közösen együtt tölthető időt.
  2. Bár nem említi, hogy bánja, mégis olyan szorosan ölel, mintha soha többé nem akarna elengedni. Ha a másik félnek hiányoztál, biztosra veheted, hogy sokkal intenzívebben fog reagálni a jelenlétedre a következő alkalommal. Ha csupán telefonban vagy üzenetben tudtok egymással kommunikálni, akkor is érezni fogod a különbséget egy hosszabb szünet után.

Ne ess egyből pánikba, ha egyiket sem tapasztalod. A kérdezés, mindig jó megoldás, bármiről is legyen szó. Mondd neki, hogy nem akartad zavarni, de egész nap vártad, hogy keressen és hogy hiányozott. Nem feltétlenül kell számonkérésnek hangzania, a kérdést úgy is fel lehet tenni, hogy ne bántsd meg a másikat és mégis választ kapjál a kérdésre.

Hogyha kitér a válasz elől vagy rendszeressé válik a probléma, akkor lehet, hogy komolyabban el kell gondolkodnod, hogy biztosan ugyanolyan komolyak a szándékai, mint neked?