Az összeköltözés nagy fordulópont minden kapcsolat életében, ezért sok esetben az egyik fél a végletekig halogatja még a gondolatát is. Hogyan hozd fel a dolgot és mikor?

Mikor jöjjön el az összeköltözés pillanata?

Minden kapcsolat más-más ütemben halad előre. Ha te már szeretnéd, hogy minden reggel egymás karjaiba fonódva ébredjetek, akkor először is azt gondold át, hogy a kapcsolatotok többi szakasza milyen gyorsan forgott le. Mennyi idő után csattant el az első csók? Mennyi idő kellett ahhoz, hogy az első éjszakát együtt töltsétek? Mikor mutatott be a családjának, a barátainak?

Természetesen nincsen sehol sem szabályszerűen lejegyezve, hogy mikor és melyik félnek kell előállni az ötlettel. Ha érzed, hogy a párod komolyan gondolja veled kapcsolatban, akkor miért ne vethetnéd fel a kérdést?

összeköltözés

Hogyan kérdezz rá az összeköltözésre?

A legjobb megoldás, ha nem egyből a közepébe csapsz, hanem mondjuk az érzéseiről kezdesz kérdezősködni. Puhatold ki, hogy mennyire gondolja komolyan veled. Aztán hozd szóba, hogy hogy képzeli el a jövőjét, mik a céljai. Már abból leszűrheted, hogy mi zajlik benne, hogy a jövőt tervezgetve többes számban vagy kifejezetten csak magáról beszél.

Ha többes számban, akkor megnyugodhatsz és nyugodtan felteheted a kérdést, hogy mit szólna hozzá. Mikor a legcélszerűbb az alkalom? Mondjuk egy közös este után, például a reggeli kávénál – „Mit szólnál, ha minden reggel ilyen lenne?”, vagy egyszerűen utalhatsz is rá, hogy „De jó lenne, ha minden nap így kezdődne…”. A válaszból kiderülhet, hogy mik az elképzelései, ha pedig hosszasan hallgat, akkor lehet célszerű még egy kicsit várni a dologgal.

Hogyha csak magáról beszél a jövőre vonatkozóan, akkor egész nyugodtan felteheted a kérdést, hogy te hogyan szerepelsz a jövőre vonatkozó elképzelései között. Ez egyáltalán nem tolakodó kérdés és nem is szabad megsértődni a válaszon, ha esetleg még bizonytalan vagy nem akarja elkapkodni. Ez nem azt jelenti, hogy nem szeret, valószínűleg nem akarja, hogy csalódás érjen titeket. Adj neki időt a gondolkodásra, és ha úgy érzi, eljött az idő, biztosan lépni fog!