Szerelem vége? Elmúlt a szerelem? Van még remény? Visszakaphatom? Szakítás utáni kérdések ezrei, de a legfontosabb mégis ez: tényleg vissza akarom kapni?

Szakítani valakivel a legrosszabb élmények egyike, főleg akkor, ha nem is mi akartunk véget vetni a párkapcsolatnak. A probléma úgy tör ránk, hogy először fel sem fogjuk annak jelentőségét, és el sem akarjuk hinni, hogy mindez velünk esett meg, hogy itt a szerelem vége.

Ezután jön a fagyi és a csoki, meg persze a véget nem érő romantikus filmek; az átzokogott éjszakák és a barátok vállán elsírt leírhatatlan fájdalom. Van, aki könnyebben viseli a szakítást, azonban a keménység és józan gondolkodás nem ment meg attól a gondolattól, ami szinte mindenkit megkísértett már: „Vissza akarom őt kapni!”; „Mi van, ha tényleg nagyot hibáztam?”

Az emberek vágynak egy társra, és ha valaki mellett jól érezték magunkat, akkor nem szívesen adják fel ezt a kényelmet és biztonságot. Előfordul, hogy ez idővel elmúlik, de az is, hogy valaki még hosszú hetekkel, hónapokkal később is szenved, és folyton csak azt kérdezi magától, hogy miképp hozhatná helyre az elkövetett hibát?

Visszatérhet-e a régi szerelem, vagy itt a szerelem vége?

Mielőtt bármit is tennél, érdemes jól átrágni, hogy valóban Ő kell-e neked, vagy csak a nosztalgia hajt vissza hozzá. Ha a mellette szóló érvekből van több, akkor viszont ajánlatos kialakítani egy megfelelő stratégiát, mert az esetek többségében egy egyszerű telefonhívás ritkán segít. Amit egy hosszabb negatív folyamat tönkretett, azt bizony egy hosszabb pozitív eseménysorozat tud csak igazán helyrehozni.

Persze vannak üdítő kivételek, de erre nem érdemes alapozni. Egy párkapcsolat bonyolult rendszer, és neked úgy kell gondolkoznod egy ilyen szituációban, mint ahogy a kapcsolat alatt még sosem. Fel kell tudnod ismerni a szakítást kiváltó problémákat, és sajnos tenni is kell ellene; ha jogos kritikákat kaptál a társadtól, akkor először is változtatnod kell.

Ha megéri a szerelem, változtass!

Ha rendetlen vagy, talán itt az idő, hogy egy kicsit rendszeretőbbé válj; ha elhanyagoltad a társad, akkor ideje többet foglalkoznod vele; egy probléma megoldásának első lépése magának a problémának a felismerése. Ezt követően jöhet az orvosság.

Nem szabad túlságosan éreztetni a másikkal, hogy hiányzik, hiszen ezzel csak értéktelenné válhatsz számára. Érezze azt, hogy te a kettőtök kapcsolata nélkül is erős, önbizalomtól duzzadó személyiség vagy, aki képes egyedül is boldog lenni. Ha nem szenvedsz látványosan, de nem is hanyagolod őt, akkor, ha megvan még az a bizonyos szikra, talán könnyebben visszataláltok egymáshoz, mint azt hitted.

Te próbáltad már felmelegíteni a káposztát egy volt kedvessel?