Sok kapcsolatban vezet konfliktushoz az olyan döntések meghozatala, amelyeket igazából nem tisztáztak előtte a felek, sőt van, hogy az egyik fél nem is sejt semmit sem a dolgok alakulásáról.

Pénzügyi döntések

A pénzügyi döntések akkor jelenthetnek problémát egy párkapcsolatban, amikor a felek már együtt élnek és közös kasszán vannak. Szó nélkül nagyobb összeget elkölteni mindaddig nem okoz gondot, amíg fény nem derül a dologra. A jobbik esetben egyszerűen csak feltűnik a hiányosság, a rosszabb szituáció, amikor kellemetlenségbe sodorja a tudatlan félt egy éppen aktuális fizetésnél.

Ezt követően borul a bili és teljesen érthető a számonkérés. Előfordulhat, hogy a túlköltekezett partner egyszerűen csak nem merte közölni a problémáját és úgy gondolta, majd apránként visszateszi az összeget.

Ne feltétlen akadj ki a helyzeten, ha nálatok is így alakultak a dolgok. Kérdezd meg, hogy miért nem volt veled őszinte és valóban próbáld meg kideríteni az indokot. Lehet, hogy sokkal nagyobb probléma van a háttérben, ami most esetleg kiderülhet.

döntések

A mindennapokat befolyásoló döntések

Párod beállít egy kiscicával vagy bejelenti, hogy megtalálta és lefoglalta az ideális üdülőhelyet, ahova menni fogtok? A kész tények elé állítás bizony csúnya dolog és legtöbbször azt sugallja, hogy „igen, valószínűleg te nem engedted volna, de most már nincs választásod!”.

Ha korábban már volt szó róla, hogy nem szeretnéd az adott dolgot, akkor egyértelmű a szívbedöfés. Viszont ha nem erről van szó, akkor legelőször derítsd ki, hogy miért tartott tőle, hogy megbeszélje veled, hiszen rád is épp annyira tartoznak ezek a dolgok, mint rá. És persze felmerül az a kérdés is, hogy ha tudta, hogy esetleg neked nem tetszene a döntés, akkor miért határozott mégis úgy, hogy ennek ellenére is megvalósítja a terveit?