Van, akit mindennél boldogabbá tesz, hogy cicával, kutyával vagy más házi kedvenccel oszthatja meg az életét, sokan pedig kifejezetten tartózkodnak tőle. Működhet úgy egy kapcsolat, ha ebben különböznek a felek?

Egy kapcsolat elején, amikor lángol a szerelem sok kompromisszumot hajlandóak kötni az emberek, csak hogy megtarthassák a másik félt. Az állattartás egy olyan dolog, ami legtöbbször egy teljes életre szól. Aki egyszer szívébe fogadott egy kis kedvencet, aligha mond le róla.

Ha valaki nem kedveli az állatokat vagy egyszerűen allergiás rájuk, akkor nehéz egyeztetni az érdekeket. De persze ha mindkét fél egy kicsit elfogadó, akkor működhet a dolog.

Állatok és az allergia

Ha az egyikőtök egyszerűen csak allergiával küszködik, de egyébként nem lenne ellenére a házi kedvenc, akkor van lehetőség a közös jövőre.

Az allergia a bent tartott cicus vagy kutyus esetén problematikus. Hosszútávon vannak bizonyos módszerek, kezelések az allergia megszüntetésére, de már azzal nagyon lépést tehettek, ha tartotok egy nagytakarítást, és bizonyos helyiségekbe mondjuk nem engeditek be a kis kedvencet.

Ha a tiéd a háziállat, akkor legyél tekintettel a párodra és tegyél meg mindent, hogy minimalizáld az allergiáját. Időről-időre fürdesd meg, tartsd rendben a kisállat bundáját, hogy minél kevesebb szőr szálljon a levegőben.

Ha van rá lehetőség, hogy az állat a szabadban legyen, akkor ha estére nem is, napközben engedd ki a levegőre. Ez az állat számára is jó és párodnak is könnyebb lesz.

háziállat

Ha egyszerűen csak tartózkodó az állatokkal szemben

Ha nincs szóban allergia, egyszerűen csak nincs oda a háziállatokért, de hajlandó őket megtűrni, akkor a legtöbb, amit tehetsz, hogy megpróbálod a lehető legtisztábban tartani a környezetet. Legyen ő az utolsó, akit megkérsz, hogy vigye el sétálni vagy etesse meg, ha úgy alakul a helyzet.

Ha fél az állattól

Előfordulhat, hogy a párod egyszerűen fél az adott háziállattól. Ez a legnehezebb probléma, hiszen a félelmet nem lehet csak úgy megszokni vagy eltűrni. Egy hosszú távú kapcsolatban, ahol az egyik fél mindennapi életében benne vannak a házi kedvenc jelenléte, sajnos teljes mértékben nem lehet meggátolni a találkozást. Sajnos ebben az esetben erősen végig kell gondolni, hogy mi legyen a folytatás, hiszen az semmiképpen nem működik, hogy félve jöjjön át hozzád a párod.

Állatok az első helyen

Az állatok és az emberek között kialakult kapcsolat sokszor túlságosan is szorosnak tűnhet azoknak, akik egyébként nem annyira állatbarátok. Melyek azok a dolgok, amire biztosan számíthatsz, ha állatbaráttal jössz össze?

  • Az állatoknak nincsen húsvét vagy karácsony. Ha vendégségbe mentek vagy nyaralni, ők akkor is ellátást igényelnek.
  • Az állatok időről-időre megbetegednek. Ez azon felül, hogy drága még egy cicus esetében is, rengeteg aggodalommal jár a szerető gazdi számára. Ilyenkor sokkal több támogatásra van szükség!
  • Az állatok időigényesek. Az állattartás nem csak arról szól, hogy etetni kell, hanem foglalkozni is kell velük. Általában igaz, hogy minél nagyobb testű az állat, annál több foglalkozást igényel. Ha lovas partnert választasz, akkor számolj vele, hogy heti sok-sok órát fog a patással eltölteni.
  • Soha nem fog lemondani róla! A háziállat éppúgy mint a múltban, a jövőben is részese lesz a kedvesed életének.