Hány olyan cikket lehet olvasni az interneten, amelyek smink nélkül fotózzák a sztárokat és arra buzdítanak, találd ki, hogy ki szerepel a fényképen? Sokukat valóban nem lehet felismerni! A smink mára a legtöbb nőnek rutin szokássá vált, a természetes vonzerővel sok férfi aligha találkozik.

„Smink nélkül nem lépek ki az utcára!”

Aki minden nap sminket használ, szinte katasztrófának élnék meg a helyzetet, hogy smink nélkül mutatkozzanak mások előtt. Többen képesek még jóval előbb felkelni csak azért, hogy még véletlenül se láthassa meg őket a párjuk smink nélkül.

A smink, épp úgy, mint az ékszer viselési szokások teljesen átalakultak. Míg régen a nők különleges alkalmakkor viselték a bálokba illő ékszereket, ma már nem viselik, hanem minden nap hordják azt. Ugyanígy, nincs nagy különbség egy elegáns esemény előtti és egy hétköznapi smink között, csupán a felvitt mennyiségben és a színek erősségében.

Honnan jön a smink láz?

Talán eleinte a médiából, hiszen a sikeres nők talpig sminkben jelennek meg a képernyőn, azt sugározva, hogy a nők így tökéletesek. Ma már ez a kérdés komolyabb, hiszen a fiatalabb korosztály úgy nő fel, hogy az édesanyák minden nap a tükör előtt kezdik a napot. Úgy gondolják ez a természetes, ez a követendő példa, így nem kérdés, hogy mielőbb ők is csatlakozni akarnak – ellopják anyu rúzsát, amiről persze rengeteg mulatságos kép készül és terjed a világhálón.

Mit tesz a smink a bőrrel?

Nyilvánvalóan káros, már csak azért is, mert a bőr nem tud kellőképpen levegőzni. Hamarabb öregszik, a pólusok eltelnek és még sorsolhatnám. Mondják, hogy ne aludj el sminkben, amit sokan be is tartanak, azonban a smink nem csak alvás közben káros hatású.

Mi a véleménye a férfiaknak?

Erre mi is kíváncsiak vagyunk! Éppen ezért hoztuk létre a következő kérdőívet, amelyben te is megoszthatod a véleményedet! 🙂

Neked mi a véleményed?