Először is tisztázzuk. Kik is a rosszfiúk?

Akik nem tudnak megmaradni egyetlen nő mellett. Mellettük valahogy izgalmasabb az élet. DE! Az ilyen pasik általában agresszívak, közönyösek, flegmák, és kihasználják a nőket. És mégis valamiért vad kalandra, és erotikára vágyunk, ha beléjük botlunk.

A külső jegyeket most nem említeném, mert ez elégé tág, és mindenki számára más. De az biztos, hogy ha egy ilyen pasira ránézel, tudni fogod. Éppen ezért kezdesz el vonzódni hozzá egyből.

Daemon

Mért bukunk a rossz fiúkra?

Akármennyire is titkoljuk, sokakat a rossz fiúk jobban lázba hoznak, mint a jófiúk. Vajon miért van ez? Talán az elsődleges válaszunk az, hogy ha a nő megtudja szelidíteni a rosszat, az számunkra imponáló.

Aztán egy idő után jön a sokak által hangoztatott kérdés: „Miért választok mindig rosszul?”

Ódákat zengünk a szőke hercegünkről, akit tárt karokkal várunk. Olyan férfit akarunk, aki udvarol, előttünk ajtót nyit, és egy szál rózsával vár minket. Mindeközben éppen az ellenkezőjét cselekedjük. Válaszokat keresve, megpróbálok pár lehetséges okot felsorolni:

A nők szeretnek szenvedni

Tisztelet a nem mazoista hajlamúaknak. De sajnos a többség ebben a cipőben jár. Többektől hallottam már, hogy mennyire rossz a kapcsolata. És igazából talán egy darab indokot tudott felsorolni, amiért együtt van az illetővel. Mégis miért szenvednek a nők? Mert szeretik a kihívást. Hajlamosak azt hinni, hogy majd meg tudják változtatni a pasit. Aztán mégsem. A végén persze rájönnek, hogy jobb lesz tovább állni, vagy éppen a párjuk int búcsút nekik.

A magányos farkas

Ez az élet stílus sokak számára imponáló. Mért?  Ez a férfi típus általában bunkó, magának való, nem érdekli semmi, és senki. De a nőkben milyen benyomást kelt? Hogy képes egyedül eltartani magát. Egy olyan erős személyiség, aki egy gyenge nőnek védelmet tud nyújtani.

A dacos

Az a fajta férfi, akinek az érzelmi intelligenciája valahol a béka feneke alatt búvik meg. Valami rossz történt az életükbe, és így próbálnak kompenzálni. Hullámzó érzelmi kitörésein nehéz eligazodni. Hasonló egy dacos gyerekhez. Nem érdekli őket a nő lelke, és hogy mennyire meg tudnak másokat bántani. Csak a maguk bajával vannak elfoglalva. A nők persze anyáskodóan próbálnak neki eleget tenni. Több kevesebb sikerrel.

Ez van belénk kódolva

Sokan hiába áltatják magukat, mikor azt mondják, hogy egy kedves udvarias fiú kell. Amint eléjük sodor a szél egy keményszívű, alfa hímet, azonnal elmegy a józan eszük. Ez csupán biológia. Minden nő olyan férfit keres, aki az erős génkészletét adhatja át utódainak. Elég furcsán hangzik, de így van.

Egy felmérés szerint a nők igen magas százaléka jobban vonzódik a rosszfiúkhoz, mint a jófiúkhoz. Talán nem véletlen.

Nincs vonzóbb dolog annál, ha egy nő fel tud melegíteni egy rideg szívet, és megszelídíti a rosszat. De aki ilyen típusú pasival kezd, annak számolnia kell az összetört szívvel. Nem mondhatjuk ki azt sem, hogy nem sikerülhet. Egy próbát mindenképp megér.

Nem mondom azt se, hogy soha ne kezd ilyen típusú pasival. Mert ezt a részét is meg kell ismerni, tapasztalni. De általában, aki megunta azt, hogy összetörik a szívét, többet már nem keres ilyen pasit. Belátja, hogy a nyugodt boldog életet majd éppen a jófiú fogja megadni neki.

Aki pedig nem látja be, annak érdemes elgondolkodnia, hogy tudat alatt miért is köt ki még mindig az ilyen típusú pasik mellett?