Ma már teljesen normális, ha egy nő konditerembe, gyúrni jár, vagy olyan sportot űz, amelynek eredménye bizony a szépen kidolgozott, férfias izmosság. De vajon ez a férfiaknak is tetszik?

A saját példámból kiindulva én nő létemre pusztán szórakozásból beneveztem egy szkander versenyre, egy kicsit véznább testalkatú fiú szerencsétlenségére, akit legyőztem. Bevallom nekem utána nagyon jól esett, hogy a többi fiú gyakorlatilag körberajongott. Emlékszem, habár utolsó előtti lettem, kaptam egy különdíjat is ez alkalomból.

Vannak férfiak, akik a törékeny nőket szeretik, akik mellett úgy érezhetik, hogy bástyaként állhatnak ki mellettük. Sokaknak viszont bejön a láthatóan férfias izmosság – amikor a karokon és a lábakon is látszik, hogy sokat dolgozik rajta. Az ilyen csajok általában merészebbek, így könnyebben belemennek bizonyos programokba is – például egy tandemugrásba.

férfias izmosság

Egyre elterjedtebb nők körében is a határtalan izomépítés

Nem szabad átesni a ló másik oldalára! Ha valaki nőként izomépítésbe kezd, érdemes előre felépítenie az edzéstervet. A túlzásba vitt izomépítés ugyanis könnyedén nyom nélkül eltüntethetik a nőies vonásokat.

Éppen ezért érdemes edzővel megtervezni a mozgást, aki tudja, hogy mitől válhatsz izmossá és maradhatsz közben nőies. Vannak kifejezetten nők számára kifejlesztett gyakorlatok, amelyek persze csak akkor hatékonyak, ha azokat helyesen végzed el.

Egy széles váll, lapos, izmos has igenis sok férfi számára vonzó! Arról nem beszélve, hogy akár közös programokat is kialakíthattok – járhattok közösen edzőterembe, ahol segíthetitek egymás fejlődését.