Néha csak azt nem vesszük észre, ami nyilvánvaló. Pedig ha egy férfit megkörnyékez a szerelem, ha érez valamit irántunk, hamar elárulja magát – barátságból szerelem, ismerjük fel!

Mosolyok, beszélgetések, együtt töltött idő – ártalmatlan flört vagy egy hosszú kapcsolat kezdete? Ha egyedülálló emberek között a vonzalom szinte már tapintható, azt sokszor körülöttük mindenki észreveszi, csak ők maguk nem. Ha azonban mégis feltűnik nekünk, hogy egy férfival a viszonyunk egyre bensőségesebbé válik, akkor sem biztos, hogy merünk kezdeményezni, vagy jelezni felé, hogy szabad a pálya, mert lehet, hogy nem hiszünk benne, hogy lehet barátságból szerelem.

Ismerd fel a szerelmet!

Sokszor ilyenkor attól félünk, hogy egy mély barátságból beleugrunk egy egyéjszakás kalandba, és utána mindennek vége. Ennek megfelelően gyakran hajlamosak vagyunk biztonsági játékot játszani – ez azonban hosszú távon akár fárasztó is lehet mindkét fél számára, így ha egyikünk nem lép, a végén tényleg csak a barátság marad.

Ne mulasszuk el a lehetőséget, ha olyan férfival van dolgunk, akivel jól megértjük egymást, akkor érdemes megtenni a lépést. Ha azonban mégis biztosra akarunk menni, figyeljünk az apró jelekre.

Nem csak flört, ha követ a pillantása

Mélyebb érzelmekről árulkodik, ha követ minket a tekintetével, gyakran rajtunk felejti a szemét. Kávézás vagy munka közben, az egyetemen vagy egy buliban – ha azt vesszük észre, sokszor rajtunk felejti a szemét, ha akkor is minket figyel, amikor például épp a munkába feledkezünk, szinte biztosak lehetünk benne, hogy a férfi komolyabb érzelmeket táplál irántunk.

Zavart mosoly

Rajtakapjuk, hogy titokban néz és zavartan elmosolyodik? Valószínűleg még ő maga sincs tisztában azzal, hogy mit is érez irántunk, de ha mégis, ezek az érzések még számára is szokatlanok, nem tud velük mit kezdeni. Ne hozzuk folyton zavarba, ilyenkor mosolyogjunk rá és nézzünk félre.

Ha egyébként olyan férfinak ismertük meg, aki határozott és tudja, mit akar, akkor se lepődjünk meg bizonytalanságán, zavarán – ez azt jelenti, hogy tényleg nem hagyjuk hidegen, őszintén érdeklődik irántunk. Ne erőltessük, hogy lépjen, adjunk neki időt, hogy legyőzze zavarát, visszanyerje önbizalmát és ő maga tehesse meg az első komolyabb lépéseket.

Ha falat emel köréd, féltékeny

Sokszor a férfi még nem kész a kapcsolatra, azonban azt már tudja, hogy nem akar minket mással látni. Ilyenkor hajlamos falat emelni körénk, jelezni más férfiaknak, hogy foglaltak vagyunk – még ha mi magunk erről nem is tudunk. Ez egyébként képletesen is érthető, ilyenkor a férfi fizikailag is igyekszik közel kerülni hozzánk, szinte falat állítva közénk és a többi férfi közé – így minden kívülálló számára nyilvánvaló, hogy egymáshoz tartoztunk.

Hiszel abban, hogy barátságból szerelem alakulhat ki? Vagy a barátságot jobb meghagyni annak, ami?