Mit adhatnak nekünk a barátnők, amit a párkapcsolat nem? Ha igazán őszintén beszélünk randiról, pasikról, flörtről, akkor sokkal többet, mint hinnénk!

Egy igazi csajbulin, bármilyen okból szervezzük is, előbb vagy utóbb garantáltan előkerül a pasi-téma. Ilyenkor teljesen mindegy, hogy házasok vagyunk-e vagy szinglik, hogy tartós kapcsolatban élünk vagy most vagyunk túl a második randin, a probléma közös és érinti a múltunkat vagy jövőnket.

Szerelem: csak őszintén!

Ki mással lehetnénk igazán őszinték a pasinkat illetően, mint a barátnőkkel? Ráadásul tanulhatunk egymás hibáiból, tapasztalataiból, megerősítést és önbizalmat nyerhetünk tőlük. Legyen szó flörtölésről vagy a férjünk legújabb különös szokásairól, a barátnők megértenek és nem ítélnek el, legyünk hát őszinték!

Sokszor egy kapcsolatban élő lánynak a házas barátnő tapasztalatai felbecsülhetetlen értékűek, máskor az ellaposodó házasságunkat mentheti meg szingli barátnőnk tapasztalata és tanácsa.

Nincs mit szégyellni!

Egy jó párkapcsolat kiemelten fontos eleme a legjobb barátnőnk! Bár ez furcsán hangozhat, ha elmúlik a nászutas időszak és megkezdődik az igazi párkapcsolat a maga nehézségeivel, félelmeivel és kérdéseivel, a jó barátnők mindennél többet érnek – sokszor már a jelenléte megmentheti a kapcsolatunkat.

Az igazán jó barátnő nem ítél el és mellettünk áll. Tapasztalatai és tanácsai nagyon sok helyzetben igazán komoly segítséget nyújthatnak, még akkor is, ha az adott élethelyzetről nincs is személyes tapasztalata.

A pasi helyett a legjobb barátnő?

Bizonyos dolgokat és problémákat, az egyes helyzetekkel kapcsolatos bizonytalanságunkat sokszor jobban tesszük, ha először a barátnőinkkel beszéljük meg. Már csak azért is, mert néha csak túlagyalunk bizonyos helyzeteket, túlaggódunk eseményeket, elhangzott kijelentéseket – ha újra elmeséljük ezt valakinek, ha újra halljuk hangosan kimondva félelmeinket, aggodalmainkat, sokszor az egész elszáll, jelentéktelenné válik.

Békés párkapcsolat

Számos vitát, értelmetlen veszekedést, szurkálódást előzhetünk meg barátnők segítségével, ráadásul ők arra is segíthetnek rávilágítani, mi az igazi probléma, mi az a kérdés, amivel ténylegesen foglalkoznunk kellene. Így a párkapcsolat melyben élünk, kiegyensúlyozott és problémamentes lehet.

Ennek érdekében érdemes azt is szem előtt tartanunk, hogy a férfinak is szüksége van olykor a barátaira, a férfitársaságra. Ami ugyanis számunkra csak egy szivarozós kanmurinak tűnik, sokszor mély problémákat feszeget – vagy egyszerűen párunk csak kiengedi a gőzt, levezeti a feszültséget, amit egyébként hazahozna és rossz esetben rajtunk vezetné le.

Egy párkapcsolat egyensúlyához mindkét félnek szüksége van olykor arra, hogy gondjairól, aggodalmairól, kérdéseiről, félelmeiről valamilyen formában beszéljen vagy azokat máshogy feloldja. Ha ezt szem előtt tartjuk, szerelmünk, kapcsolatunk sokkal kiegyensúlyozottabbá válhat.

Vannak olyan titkaid, amit szégyellsz a barátnőid előtt?