A flört a legizgalmasabb szakasza az ismerkedésnek. Hiszen ilyenkor mindenki a saját előnyeivel próbál hódítani. Ki a mosolyával, ki a beszédével vagy csak egy pillantásával. Nőként vajon mivel érdemes hódítanunk? Illetve, mit tartanak vonzónak az átlag férfiak?

Mi vonzza a férfit?

  1. Mindenkit más vonz. Ez tény. De egy biztos, hogy sokan, (akár férfiként vagy akár nőként) a látvány alapján döntünk.

Egy férfi a látvány után kezdi, csak mérlegelni a nő tulajdonságait. Persze akkor, ha komoly kapcsolatban gondolkodik. Ha nem, akkor marad a külsőség.

Csábít

  1. Tévhit, hogy a férfiakat a tipikus szépségideálok vonzzák csak. Nem kell hosszúlábú, vékony kebelcsodának lenned ahhoz, hogy egy férfinak felkeltsd az érdeklődését. Tudom sablonos, de a belső értékek jóval fontosabbak. És hosszú távon jobban befolyásolják egy férfi és egy nő közti kapcsolatot, mint a külsőségek. Szerintem mindenki ismeri.
  1. Add önmagad! Sokan rágörcsölnek, ezért nehezen tudják elengedni magukat. Vagy éppen ezért, egy teljesen más énjüket mutatják a férfiaknak, mint amilyenek valójában. Olyannak szeressenek, amilyen vagy! A természetességet, pedig többre értékelik!
  2. A mosolyod is képes megfogni egy férfit. Például tipikus jelzés nőknél: egy szégyenlős mosollyal rápillant a férfire, majd lesüti a szemét. Jó esetben veszi a lapot a kiszemelt. Randin pedig kifejezetten kedvelik, ha valaki nem búval bélelt, illetve nem hordja fent az orrát.
  3. A szem a lélek tükre. Szokták mondani. Ez persze így s van. Egy pillantásból is rengeteg minden leszűrhetünk. Még azt is, hogy érdekeljük-e az adott személyt, vagy sem. Jelzést is küldhetünk vele. Például egy szemkontaktust sokra értékelnek a férfiak. Ha pár másodperce tekintetünket rájuk fordítjuk (kölcsönös érdeklődés esetén), biztosan kezdeményezésre sarkalljuk a férfit.
  1. Mi több, a viccekkel ellentétben szeretik, ha van saját véleményünk. Jobban kedvelik, mint a határozatlanságot. Értékelik, ha egy nőnek vannak céljai, és kiáll saját véleménye mellett.
  2. Egy férfi vonzónak találja, ha humoros vagy, és az ő humorérzékét is tudod értékelni. Egy jóízű nevetés nem csak egészséges, hanem a férfiak számára is imponáló.
  3. Szeretik a titokzatosságot, azt, ha nem vagy kihívó, de mégis visszafogottan szexi. A kevesebb néha több! Vannak olyan férfiak, akik a titokzatosság mellett a szégyenlősebb, félénkebb nőket szemelik ki. Az ilyen típusú nők mellett tudják igazán férfinak érezni magukat. Hiszen védelmező, óvó szerepet tölthetnek be párjuk mellett.
  4. Hihetetlennek tűnik, de ha már a kommunikációs fázisban tartotok, szólítsd többször a nevén. Meglepő módon meg fogod növelni az érdeklődését! Ez azért van, mert így látja rajtad az érdeklődést, ami szintén imponáló egy férfi számára.

Nőként kezdeményezzünk?

Az udvarlás alap sémája az, hogy a férfi kezdeményez. Majd egy kis csevegés után, vagy kialakul a szimpátia, vagy nem. Utóbbi esetben folytatódik a flört, és újabb randit beszélnek meg.

Egyik csoport azt vallja, igenis a férfiak kezdeményezzenek, a másik pedig az ellenkezőjét.  Manapság már utóbbi is elég gyakori. Viszont sok helyzet adódhat az életben, mikor a szerepek felcserélődnek.

Ilyen eset az, amikor egy nő látja meg először a férfit. Természetesen ne féljen megtenni az első lépést! Ne hagyja, hogy elsétáljon mellette a kiszemelt férfi, azért mert egy társadalmi séma azt állítja, hogy ”csak a férfiak kezdeményezhetnek”.

A legtöbb férfinek tetszik is, ha egy nő bátrabb az átlagnál, és kimondottan szeretik, ha a nők kezdeményeznek.

Ne legyél könnyű préda!

Nem alkothatunk egyöntetű véleményt arról, hogy mennyi időt kell várni az első alkalom előtt. Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie. De a férfiakban akkor is ott van az alap ösztön, a vadászat. Sokkal izgalmasabbnak találják a hódítást. Menj bele a játékba! Flörtölj, ismerkedj és nevess vele. Érd el, hogy megszerezni való vad legyél, ne pedig könnyű préda!